zondag 21 november 2021

Review: Snake Mountain Revival - Everything Is Sight (Rebel Waves Records, 2021) (Rock)

Snake Mountain Revival uit Virginia Beach, Amerika, werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Ryan Chandler - zang en basgitaar, Josh Woodhouse - drums en Zack Trowbridge - sologitaar.
De band bracht op 25 juni 2018 hun debuut uit met de digitale demo "Snake Mountain Revival", die op 4 oktober 2019 gevolgd werd door de EP "The Valley Of Madness" (cassette in een beperkte oplage van 199 stuks via Deckhead Records en als digitale EP) en op 19 november 2021 verschijnt hun debuut album "Everything Is Sight", dat 8 nummers bevat, via Rebel Waves Records als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op doorzichtig met zwart met rookzwart, neon violet, geel en babyblauw gespetterd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitaal album.

Het album start met "Satellite Ritual", waarin Snake Mountain Revival een lekker in het gehoor klinkende swingende uptempo song met een aanstekelijk dansbaar en  repeterend ritme, dat halverwege in een langzamer tempo over gaat en psychedelische invloeden krijgt en deze wordt gevolgd door "Moon Baron", een stevige song, die tempowisselingen heeft en lichte acid rock invloeden bevat.
Daarna volgen "Just A Feeling", een heerlijke licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "Graveyard Grove", een geweldige swingende rock song met een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme en enkele tempowisselingen.
In het titel nummer "Everything In Sight" zet Snake Mountain Revival me een uitstekende swingende uptempo rock song voor, die een aanstekelijk tempo heeft en tempowisselingen en invloeden van progressieve rock en new wave bevat en in "Pheremone" krijg ik een verrukkelijke licht psychedelische rock song in een gemiddeld tempo te horen, die een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Water Moccasin", een fantastisch instrumentaal surf rock nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "Valley Of Madness", een puike rock song met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme dat aanzet tot dansen.

"Everything In Sight" van Snake Mountain Revival is een uitstekende plaat, die vol heerlijke rock nummers staat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van de betere rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten