zondag 20 maart 2022

Review: Frozen Planet ... 1969 - Glassblaster (Pepper Shaker Records, 2022) (Rock)

De Australische band Frozen Planet....1969, waarvan de leden uit Sydney en Canberra komen, werd begin 2012 tijdens een jam sessie opgericht door Paul Attard - sologitaar, Frank Attard - drums en Lachlan Paine - basgitaar.
Paul en Frank uit Sydney spelen tevens in de band Mother Mars en Lachlan in Looking Glass.
De opnamen van de jam sessie vonden plaats in de Frank Street Studio van Pepper Shaker Records, maar het zou nog een jaar duren, voordat er nummers van die opnamen werden gemixt en uitgebracht.
Het trio besloot een album uit te brengen met een naam, die op een filmsoundtrack leek, waarna er werd gekozen voor "Frozen Planet...1969" en tevens werd dat de bandnaam.
In 2014 trad de band voor het eerst live op en ook rond die tijd nam Frozen Planet...1969 een nieuwe jam sessie op, waar hun volgende 2 uitgaven van werden gemaakt.
Het debuut album "Frozen Planet....1969" verscheen in 2013 via Pepper Shaker Records op vinyl en als MP3 en werd in 2014 gevolgd door "Lost Traveller Chronicles Volume One" (Pepper Shaker Records), dat als 10" mini album uitgebracht werd, waarna de CD "Lost Travellers Chronicles Volume 2" (Pepper Shaker Records) in 2015 op de markt kwam.
Het album "Electric Smokehouse", dat 11 januari 2017 door Headspin Records via de mail-order van Shiny Beast in Europa werd uitgebracht, is zowel op zwart als op gemixt paars doorzichtig vinyl in een klaphoes op het Headspin Records label verschenen en tevens in een beperkte oplage op LP en als CD via Pepper Shaker Records.
Ook hun albums "From The Centre Of A Parallel Universe" (30 augustus 2017, zwart en in een beperkte oplage op oranje vinyl), "The Heavy Medicinal Grand Exposition" (1 november 2018, zwart en in een beperkte oplage op doorzichtig groengeel vinyl) en "Meltdown On The Horizon" (12 juni 2019, zwart en in een beperkte oplage op turquoise vinyl) verschenen zowel op LP via Headspin, als op CD via Pepper Shaker Records en als dd en tevens verscheen het nummer "The Mystery Wheel" op 11 januari digitaal.
Het album "Cold Hand Of The Gambling Man", dat 6 nummers bevat en 22 april 2020 werd uitgebracht, verscheen zowel op CD (Pepper Shaker Records) als op LP op zwart en in een beperkte oplage op doorzichtig goudkleurig vinyl (Headspin Records) en als dd, waarna het album "Hydroculture" als CD, LP en dd op 21 oktober 2020 verscheen en deze werd op 11 januari 2022 gevolgd door hun album "Not From 1969", dat 3 nummers bevat en via hun eigen Pepper Shaker Records als CD en via Headspin Records op zowel zilverkleurig als zwart vinyl verscheen.
Op 14 maart 2022 verscheen hun 7" vinyl single "Glassblaster", waarop 3 nummers staan, via de Pepper Shaker Records Bandcamp Pagina en deze is tevens als digitale download verkrijgbaar.

In "Glassblaster" schotelt Frozen Planet ... 1969 me een fantastisch swingend rock & roll nummer voor, dat in hoge snelheid mijn gehoorgang ingespeeld wordt en subtiele tempowisselingen heeft en in "If You Ain't Drivin' You Must Be Jivin'" laat de band me genieten van een geweldige uptempo mix van surf en rock, die swingt als een trein.
Als derde nummer krijg ik de alternatieve opname van "Glassblaster" te horen en hierin speelt de band een verrukkelijk swingend progressief rock nummer, waarbij stil zitten geen optie is.

"Glassblaster" van Frozen Planet ... 1969 is een uitstekende uptempo single, die swingt en invloeden van rock & roll, surf en progressieve rock bevat en ik kan elke liefhebber van rock deze schitterende 7" dan ook zeer aanraden.(luister naar deze single via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten