zondag 20 maart 2022

Review: Mr. Moto - Hard Candy (Viral Records, 2022) (Rock)

Mr. Moto uit Veldhoven, Nederland werd in 2011 opgericht en bestaat uit: Freek Van Hout - zang, piano en keyboards, Bas Van Hout - drums, Tom Van Der Ven - sologitaar, achtergrondzang en trompet, Ruud Scheepers - basgitaar en Wesley Van Der Torren - sologitaar.
De band bracht op 25 april 2016 hun debuut album "Fire It Up" uit en deze werd gevolgd door het album "Good Times", dat op 1 februari 2020 verscheen en van dit album werd de single "Five To Run" getrokken, die op 3 april dat jaar werd uitgebracht.
Verder verschenen de singles "Good Times" (29 mei 2020), "Magic Hands" (14 augustus 2020), "Every Man Needs A Woman" (9 oktober 2020), "Look Good" (9 februari 2021), "You And Me" (16 april 2021) en "Hard Candy" (23 februari 2022).
Hun derde album "Hard Candy", dat 10 nummers bevat en op 18 maart 2022 via Viral Records verscheen, werd onder leiding van producer John Hayes (Mother’s Finest) in studio Trypoul opgenomen, die tevens als gastmuzikant op gitaar met de band meespeelt.

Het album begint met het titel nummer "Hard Candy", waarin Mr. Moto een uitstekende hardrock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna "Beautiful Monster" volgt en de band een prachtige melodisch klinkende rock song met een niet al te hoog tempo speelt, die een tempowisseling heeft.
Daarna volgen "Stop For A Minute", een swingende uptempo song, die aanzet tot dansen, "Coming For You", een prima rock song met een vrij rustig tempo, die subtiele tempowisselingen heeft en "On My Own", een lekker in het gehoor klinkende song met een terugkerend ritme en hardrock invloeden.
In "Look Good" zet Mr. Moto me een puike rock song met een gemiddeld tempo voor, die een terugkerend ritme heeft en lichte bluesrock invloeden bevat, in "Don’t Wanna Leave Your Thing" krijg ik een heerlijke uptempo rock song te horen, die tempowisselingen bevat en bij tijd en wijle swingt en in "Shotgun" laat de band me genieten van een geweldige rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme met een hoog meezing gehalte.
Verder volgen "Don’t Fool Me", een verrukkelijke hardrock song met invloeden van bluesrock en een gemiddeld tempo en "You And Me", een fantastische rustige pop song met invloeden van de jaren 50 en orkestrale begeleiding, waarin de piano een grote rol speelt.

"Hard Candy" van Mr. Moto is een prima album, dat vol heerlijke rock nummers staat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook zeer aanraden aan elke liefhebber van de betere rock muziek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten