zondag 6 maart 2022

Review: Tanidual - Alignement (Atypeek Diffusion, 2022) (Elektronisch)

Trompettist, multi-instrumentalist en producer, William Laudinat alias Tanidual uit Toulouse, Frankrijk bracht op 1 juni 2010 zijn debuut album "Interzone vol​.​1" als digitale download uit en deze werd op 19 mei 2013 gevolgd door de digitale EP "Origines", waarna op 27 juni 2016 het album "Akasha" volgde, dat als CD en als digitale download verscheen.
Vervolgens maakte hij het digitale mini album "A La Manière De​.​.​. Tanidual & Zedrine" samen met Zedrine en op 4 maart 2022 bracht Atypeek Diffusion zijn album "Alignement" uit, dat 11 nummers bevat, als LP, als CD en als digitale download.

Het album start met het titel nummer "Alignement", waarin Tanidual een schitterend elektronisch nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat een terugkerend ritme heeft en jazz invloeden bevat en dit nummer wordt gevolgd door "Suling", een vrolijk klinkend nummer met hip-hop invloeden en een gemiddeld tempo, dat aanzet tot dansen en "La Main Mise", een uitstekende vrij rustige mix van elektronische muziek en dance met een terugkerend ritme en boventonen zang.
Daarna volgen "Créme", een prima dance nummer met een niet al te hoog tempo en jazz invloeden, "Le Benef Part A", een heerlijke mix van drum & bass en jazz, die in een rustig tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme heeft en "La Limite", een elektronisch neummer met jazz en dance invloeden, dat een vrij rustig tempo heeft.
In "In The Sky" zet Tanidual me een prachtig elektronisch nummer met een terugkerend ritme en jazz invloeden, in "Reno Au Pays Des Synthétiseurs" krijg ik het idee, dat ik in een of ander computer spelletje terecht ben gekomen, dat jazz invloeden bevat en in "Check" hoor ik de band een lekker in het gehoor klinkend dansbaar stuk muziek spelen, dat een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Sauf Le Jour Ft. L'erreür", een song met een niet al te hoog tempo en een dansbaar ritme en "Le Benef Part B", een fantastisch mysterieus klinkend nummer met een terugkerend ritme en een gesproken tekst.  

"Alignement" van Tanidual is een puike plaat, die vol staat met nummers, die vrij rustig zijn en invloeden van elektronische muziek, jazz en dance bevatten en ik raad liefhebbers van deze genres dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten