zondag 20 maart 2022

Review: Pree Tone - Brekka (Addicted Label, 2020) (Rock)

Pree Tone uit Kiev, Oekraïne werd in 2014 opgericht en bestaat na enkele bezettingswisselingen tegenwoordig uit: Vova - drums, Sergio - basgitaar en zang en Lune - sologitaar. 
De band bracht op 4 maart 2014 hun debuut album "Brights" als digitale download uit en deze werd gevolgd door: "Wild Highs" (18 augustus 2014, digitaal album), "Simmer" (24 december 2014, digitaal album), "D​-​A" (20 maart 2017, digitaal album), "L'Illustré" (23 mei 2017, digitaal album), "Kiddy", dat op 19 augustus 2018 als CD in een beperkte oplage van 200 stuks en als digitaal album via Addicted Label verscheen, waarna de bandbezetting veranderde, "Fifth O" (31 juli 2020, digitale single), dat de voorloper van album "Brekka" was, dat op 27 november 2020 als CD, als cassette en als digitaal album via Addicted Label werd uitgebracht en 5 nummers bevat.

Het album start met het op single verschenen "Fifth O", waarin Pree Tone een schitterende mix van post-punk en rock in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen "Hidden Beauty", een fantastische swingende uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Cakesniffer", een geweldige uptempo song met ruimtelijke invloeden, een licht hypnotiserend terugkerend ritme en progressieve rock invloeden.
In "Invention Of Living From" laat Pree Tone me genieten van een swingende song met een terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, aanzet tot dansen en jaren 80 invloeden bevat en in het laatste nummer "Flow" krijg ik een verrukkelijke uptempo rock song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme voorgezet, dat swingt als een trein en hierbij is stil zitten geen optie.

"Brekka" van Pree Tone is een lekker in het gehoor klinkende CD, die vol puike songs met terugkerende ritmes staat, waar ik erg van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van de betere rock deze schijf dan ook zeer aan. (luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten