zondag 6 maart 2022

Review: Le Muffe - Down Down Down (Area Pirata Records, 2022) (Garagerock)

Le Muffe uit Bergamo, Italië werd in 2011 opgericht en bestaat uit: Bert - drums en achtergrondzang, Il Duca Alain - basgitaar en achtergrondzang en Ol Pipa- zang, piano, synthesizer, kazoo en mondharmonica.
De band bracht hun debuut album "Penna, Tornio & Salame" op 1 november 2014 in eigen beheer uit als CD in een beperkte oplage van 500 stuks en als digitale download en deze werd gevolgd door het album "Fuoco E Fiamme", dat 3 februari 2017 via Area Pirata Records verscheen als CD in een beperkte oplage van 500 stuks en als digitale download.
Op 17 juli 2017 bracht Area Pirata Records het verzamel album "Tune Into Area Pirata - Sampler 2017" als cassette uit en daarvan verscheen het digitale nummer "Noi Siamo Freak" van Le Muffe en op 14 februari 2022 werd het derde album van de band via Area Pirata Records uitgebracht als LP in een beperkte oplage van 300 stuks en als digitale download, getiteld "Down Down Down".
Vermeldenswaardig is nog, dat het album een internationale samenwerking is van Area Pirata Records uit Pia, Tumelto Records uit Bergamo, T.A.C. Records uit Lecco, Party Tonite uit Imperia en Pigmé Records uit Frankrijk.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met "Giungla D'asfalto", waarin Le Muffe een fantastische uptempo psychedelische garagerock song in het Italiaans ten gehore brengt, die swingt en tempowisselingen heeft, waarna "Bogside" volgt, een poprock song met een gemiddeld tempo, die halverwege in een hoger tempo wordt gespeeld en gaat swingen, om een minuut later terug te komen in het begin tempo en ritme.
Daarna volgen "Andy Smith", een heerlijke Engelstalige rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, die een hoog meezing gehalte heeft, "Ragazzo Beat", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo, psychedelische invloeden en een dansbaar terugkerend ritme en "Rockstar", een geweldige swingend uptempo garagerock song, waarbij stil zitten geen optie is.
In "Suv" zet Le Muffe me opnieuw een verrukkelijke swingende song voor, die aanzet tot dansen en enkele subtiele tempowisselingen heeft, in "Monde De Merde" krijg ik een lekker in het gehoor klinkende song in een gemiddeld tempo te horen, die een Franse tekst heeft en een dansbaar ritme bevat en in "Pare" laat de band me genieten van een song in een gemiddeld tempo en psychedelische invloeden, die tempowisselingen heeft.
Verder volgen "Step By Step", een schitterende Engelstalige song met een mysterieus ritme, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, dat halverwege verandert en tijdelijk in een hoog tempo wordt gespeeld, om na korte tijd terug in het begin tempo te komen en "Tento Tanto", een swingende rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en tempowisselingen, die kort voor het einde van het nummer versneld wordt en in chaos eindigt.

"Down Down Down" van Le Muffe staat vol puike hoofdzakelijk Italiaans gezongen rock nummers, die swingen en invloeden van psychedelische garagerock hebben en ik raad liefhebbers van de betere rock en garagerock deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten