zaterdag 6 mei 2023

Review: Ashinoa - L'Orée (Fuzz Club Records, 2023) (Pop / Krautrock)

Ashinoa uit Lyon, Frankrijk werd in 2015 opgericht en bestaat na diverse bezettingswisselingen uit: Stefan Chamolt - gitaar, Matteo Fabbri - basgitaar en synthesizer, Jérémy Labarre - synthesizer en Mathias Chirpaz - sologitaar en zang.
De band bracht hun debuut album "Ashinoa" als digitaal album op 13 september 2016 uit en deze werd gevolgd door "Sinie Sinie" (LP, CD, digitaal album, 29 april 2019) en "L'Orée", dat op 25 maart 2023 via Fuzz Club Records als LP in een beperkte oplage op doorzichtig vinyl en als digitale download verscheen.
Hierop spelen de volgende gastmuzikanten mee: Lucien Chatin - drums, (track 1, 7 en 8) tom tom (track 4) en percussie (track 10), Celine Bulteau - dwarsfluit (track 1 en 10), Paul Renard - drums (track 6 en 10), Christopher Poincelot - drone (track 10) en sologitaar (track 9 en 12) en Bade BaidebZs (als Macbook Pro 2012) - zang (track 9).

Het album, dat 12 nummers bevat, start met "Vermillion", waarin Ashinoa een psychedelisch elektronisch nummer in een niet al te hoog tempo speelt, dat invloeden van experimentele rock, Oosterse muziek en krautrock bevat en een terugkerend ritme heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Koalibi", een schitterend uptempo nummer met een terugkerend ritme en tempowisselingen en "Feu De Joie", een fantastisch nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt en gaat swingen.
Daarna volgen "Space Cow", een kort nummer, waarin de drums de hoofdrol speelt en begeleid wordt door de synthesizer, "Falling Forever", een kort nummer met gesproken woord en experimentele achtergrondgeluiden en "Fuel Of Sweet", een heerlijk nummer met licht hypnotiserende drums, een niet al te hoog tempo en een melodisch begeleidend ritme.
In "Unknown To Myself" zet Ashinoa me een puik gesproken nummer met een terugkerend ritme en orkestrale invloeden, dat over gaat in "Selvatica", een geweldig nummer met een gemiddeld tempo, dat dub invloeden heeft en bij tijd en wijle swingt en "Bade BaidebSz", een geweldig krautrock nummer met gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat swingt als een trein en hierbij is stil zitten dan ook geen optie.
Verder volgen "Disguised In Orbit", een lekker in het gehoor klinkend dance nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en krautrock invloeden, "Yzmenet", een 
traag nummer met een terugkerend ritme, dat een lichte trance oproept en "Outro", een kort experimenteel nummer met een niet al te hoog tempo.

"L'Orée" van Ashinoa is een uitstekend album, dat 12 nummers bevat, die invloeden hebben van rock, experimentele muziek, krautrock en terugkerende ritmes en ik raad iedere muziekliefhebber aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten