zaterdag 6 mei 2023

Review: The Upland Band - Living In Paradise (Kapitän Platte, 2023) (Psychedelische Pop)

The Upland Band is de eenman band van Michael Beckett - piano, staande bas, akoestische basgitaar en akoestische gitaar, harmonium en effecten uit Dörentrup, Duitsland.
Hij brengt op 12 mei 2023 zijn debuut album "Living In Paradise", dat 9 nummers bevat, via Kapitän Platte uit als LP, als CD en als digitale download en hij wordt op dit album bijgestaan door Dirk Kretz - zang en sologitaar en Christian Obermaier - drums.

Het album begint met "A Partial Overview Of The Neighborhood", waarin The Upland Band een mooie jaren 60 gerelateerde licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die met achterstevoren opgenomen muziek begint en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "ohfivetwosixfive", een prima uptempo song met een aanstekelijk terugkerend ritme, die vrolijk klinkt en aanzet tot dansen en "Metamphetamine And Clay", een song met een niet al te hoog tempo en een dansbaar ritme.
Daarna volgen "Walk Or Run", een heerlijke song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, waarbij stil zittenn geen optie is, "Ontario", een rustige song met een terugkerend ritme en "The Curly Kale Express", een korte song met een gemiddeld tempo, die jaren 60 invloeden en een repeterend ritme heeft.
In "Swastika Ink" zet The Upland Band me een lekker in het gehoor klinkende swingende song voor, in "Down And Out (In The 17th Century)" krijg ik een schitterende psychedelische song te horen, die een terugkerend ritme heeft en in "Rain, Sleet And Mud" laat hij me genieten van een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat tot beweging aanzet.

"Living In Paradise" van The Upland Band is een prima debuut album, waar puike licht psychedelische nummers met terugkerende ritmes op staan en ik raad iedere liefhebber van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar de eerste 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten