zaterdag 6 mei 2023

Review: Howlin' Sun - Maxime (Apollon Records, 2023) (Bluesrock)

Howlin' Sun uit Bergen, Noorwegen bestaat uit: Torgren Nameds - drums, Pieter Ten Napel - basgitaar, Magnus Gullachsen - sologitaar en Thor-Erik Bjelde - zang.
De band bracht op 2 februari 2018 hun debuut album "Howlin' Sun" uit als LP, als CD en als digitale download en deze wordt op 5 mei 2023 gevolgd door het album "Maxime", dat 9 nummers bevat en via Apollon Records als LP in een beperkte oplage van 350 stuks op oranje vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download verschijnt.

Het album begint met het titel nummer "Maxime", waarin Howlin' Sun een stevige blues song met een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die progressieve invloeden bevat en gevolgd wordt door "Let's Go Steady", een lekker in het gehoor klinkende progressieve bluesrock song met een gemiddeld tempo en subtiele tempowisselingen en "All Night Long", een schitterende bluesrock song met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Jayne", een fantastische psychedelische song met een rustig tempo, die lichte Southern rock invloeden heeft, "Be Mine", een geweldige uptempo song met een aanstekelijk terugkerend ritme en pubrock invloeden en "Last Time", een heerlijke bluesrock song met een gemiddeld tempo en progressieve invloeden, die in de jaren 70 gemaakt had kunnen zijn.
In "Main Pretender" schotelt Howlin' Sun me een uitstekende progressieve bluesrock song met een gemiddeld tempo voor, in "Lost" krijg ik een puike bluesrock song met een aanstekelijk ritme te horen, die beweging oproept en in "Bittersweet Morning Sun" laat de band me genieten van een Southern rock song met een gemiddeld tempo.

"Maxime" van Howlin' Sun is een uitstekend debuut album met verrukkelijke progressieve blues nummers, waar ik erg van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten