zaterdag 6 mei 2023

Review: The Telescopes - Of Tomorrow (Tapete Records, 2023) (Dark Wave / Psychedelisch)

The Telescopes, die zich muzikaal liet inspireren door band als Suicide, The Velvet Underground en The 13th Floor Elevators werd in 1987 te Burton Upon Trent, Staffordshire, Engeland, door Stephen Lawrie opgericht.
De eerste formatie van de band bestond uit: Stephen Lawrie - zang en akoestische gitaar, Joanna Doran - achtergrond zang en slaggitaar, David Fitzgerald - sologitaar, Robert Brookes - basgitaar en Dominic Dillon - drums en percussie.
In de periode 1987 tot heden speelden er 27 verschillende muzikanten in The Telescopes, met als enige constante Stephen Lawrie en werden er platen uitgebracht via 18 verschillende labels.
De band heeft sinds de oprichting 21 singles en 17 albums via diverse labels uitgebracht, waaronder 2 live albums, 6 compilaties en 9 studio albums.
Hun eerste single was "Forever Close Your Eyes" uit 1988, die als split 7" flexi-disc uitgebracht werd samen met de band met Loop en via het Cheree label verscheen, waarna het debuut album "Taste" in 1989 volgde.
"As Light Return", dat 7 juli 2017 werd uitgebracht, is hun negende studio album en, na "Hidden Fields" uit 2015, het tweede, dat via het Tapete Records label is verschenen, waarna op 20 november 2017 "Stone Tape" volgde.
De opvolger hiervan heet "Exploding Head Syndrome", dat 8 nummers bevat en deze verscheen op 1 februari 2019 als CD via Tapete Records en als LP in een beperkte oplage op paars vinyl en tevens op zwart vinyl en download, op 3 februari 2020 gevolgd door het digitale album "live At Spacefest!" en op 20 juli 2020 door "Live Sessions", dat eveneens als dd werd uitgebracht en op 5 februari 2021 werd hun twaalfde album, "Songs Of Love And Revolution", waarop 9 nummers staan, als CD via Tapete Records uitgebracht. 
Vervolgens verschenen de albums: "Absence Presence" (7 mei 2021, LP en digitale download), "fwrd / rvrs" (30 oktober 2022, cassette en digitale download) en "Experimental Health" (24 februari 2023, LP en digitale download).
Hun nieuwe album heet "Of Tomorrow" en dit verschijnt op 19 mei 2023 via Tapete Records als LP, als CD en als digitale download.

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Butterfly", waarin The Telescopes een schitterende song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme ten gehore brengt en deze wordt gevolgd door "Everything Belongs", een uitstekende dark wave song met een terugkerend ritme, die een niet al te hoog tempo bevat en "Where Do We Begin?", een prachtige zwaar klinkende song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, die tempowisselingen heeft.
Dan volgen "Only Lovers Know", een fantastische song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk terugkerend ritme en een hoog meezing gehalte en "(The Other Side)", een geweldige song met tempowisselingen, een aanstekelijk dansbaar ritme en lichte psychedelische invloeden.
In "Under Starlight" zet The Telescopes me opnieuw zo'n uitstekende song voor, die een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme heeft en in "Down By The Sea" laat de band me genieten van een verrukkelijk nummer met psychedelische invloeden, een vrij traag tempo en een hypnotiserend terugkerend ritme, dat me in een lichte trance brengt.

"Of Tomorrow" van The Telescopes bevat 7 heerlijke dark wave nummers met psychedelische invloeden, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb en hiervan is "Down By The Sea" wat mij betreft de uitschieter en ik kan elke liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten