maandag 1 juli 2013

Review: Buddha Sentenza - South Western Lower Valley Rock (World In Sound, 2013) (Progresieve rock)

De Duitse band Buddha Sentenza werd eind 2008 te Heidelberg opgericht en bestaat uit: Michael Knaf - zang en sologitaar, Jörn Müller - basgitaar en sitar, Thomas Traub - drums, Martin Pohl - keyboards en David Java - sologitaar en viool.
De band heeft zich muzikaal laten inspireren door bands als Black Sabbath en Pink Floyd en bracht in 2009 hun debuut CD "Mode 0909" via het Auto-Production label uit, die anno 2013 gevolgd werd door "South Western Lower Valley Rock", die via World In Sound verscheen.
Op deze nieuwe CD staan 14 nummers, waarvan de eerste "Alpha" heet en dit is een vrij experimenteel stukje muziek, dat iets meer dan een minuut duurt.
Na dit intro krijg ik "Time Wave Zero" te horen en daarin schotelt de band me een geweldig instrumentaal progressief rock nummer voor, waarin diverse prima tempowisselingen zitten en dit nummer loopt vloeiend over in het volgende stuk, "Beta" genaamd.
Ook dit is een instrumentaal progressief rock nummer en net als "Alpha" een soort intro voor het volgende nummer "Arrested Development", waarin de band een mix maakt van hardrock en progressieve rock.
Dan volgt het slechts 15 seconden durende "Gamma" en een uitloper van "Arrested Development" is, dat gevolgd wordt door "Spanish Revenge (Hieronimo Is Mad Again)", een fantastisch stukje progressieve rock met diverse tempowisselingen. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Opnieuw laat de band me een kort tussen nummer horen, getiteld "Delta", dat lichtelijk psychedelisch klinkt en een vervolg krijgt in "Debris Moon", een schitterend psychedelisch nummer, dat in een laag tempo gespeeld wordt en ook nu weer loopt het feilloos over in het volgende psychedelische tussenstukje
"Epsilon", dat over gaat in "The Monkey Stealing The Peaches", een heerlijk progressief rock nummer, waarin geweldig viool spel te horen is.
Daarna hoor ik "Zeta", dat 5 seconden duurt en gevolgd wordt door het vrij heftige "Tzameti", waarna "Eta", het laatste korte nummer, te horen is als voorloper van "Psychonaut" waarmee da band de CD afsluit en dit is weer zo'n fantastisch progressief psychedelisch rock nummer, waarin voor de viool een belangrijke rol is weggelegd, maar ook de sitar speelt een rol van betekenis in dit nummer, dat een licht oosterse sfeer oproept.
"South Western Lower Valley Rock" is een schitterende CD van een geweldige band, waar ik in de toekomst nog meer van dit soort muziek van hoop te horen.
 Buddha Sentenza "Spanish Revenge (Hieronimo is mad ... - YouTube
www.youtube.com/watch?v=14ya8RudYyk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten