maandag 29 juli 2013

Review: Vidunder - Vidunder (Crusher Records, 2013) (Hardrock / Bluesrock)

De Zweedse band Vidunder, in april 2011 opgericht, komt uit Växjo, dat in de buurt van Malmö ligt en bestaat uit: Martin Prim - zang en sologitaar, Linus Larsson - basgitaar en Jens Rasmussen - drums, die in mei 2012 Jonas Sjöqvist verving.
In het jaar van oprichting bracht de band hun 7" vinyl debuut single "Asmodeus" uit via het Crusher Records label, gevolgd door optredens in hun thuisland.
Op hun debuut CD met gelijknamige titel staan 10 nummers en natuurlijk staat de single er ook op.
Het album begint met "Summoning The Not Living", een stevige swingende mix van hard- en bluesrock, waarin enkele prima tempowisselingen zitten, die gevolgd wordt door "Into Her Grave", dat in dezelfde stijl gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Trees", een rustige rock song, waar heel subtiel orgelspel in zit, dat voor een licht psychedelisch effect zorgt en dit nummer wordt gevolgd door "Threefold", een schitterende rustige rock song met een melodisch en licht hypnotisrend ritme, waarmee de band me sterk weet te boeien.
Dan krijg ik een song met Zweedse titel voorgeschoteld, genaamd "Försummad Och Bortglömd", een lekker klinkende hardrock song met uitstekend gitaarspel.
Vervolgens is het tijd voor de single "Asmodeus" en dit is een swingende melodische hardrock song, die eveneens in het Zweeds gezongen wordt.
In "Beware The Moon" laat de band me een heerlijke rock ballad horen, die langzaam steviger en heftiger wordt, maar de band weet het rustige tempo hierin toch tot het einde toe vol te houden en ik vind dit één van de beste songs van de CD.
Met "Fire" speelt Vidunder een uitstekende stonerrock song in een vrij laag tempo en "Threat From The Underground" is een ruig klinkende hardrock song, waarin de band het tempo flink opschroeft en enkele prima tempowisselingen in bouwt.
"Your Ghost" heet het laatste nummer en hierin laat de band me een fantastisch stukje muziek horen, dat het midden houdt tussen progressieve rock en stonerrock en een licht hypnotiserend ritme bevat.
De debuut CD van Vidunder staat vol lekker klinkende songs, waarbij ik me geen moment verveeld heb en ik raad iedereen dan ook aan, deze schijf eens te beluisteren.
VIDUNDER - Into Her Grave (OFFICIAL MUSIC VIDEO) - YouTube
www.youtube.com/watch?v=zJ10Gvl3Y-s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten