maandag 17 november 2014

Review: The Bloodhounds - Let Loose! (Alive Natural Sound Records, 2014) (Rhythm & Blues)

The Bloodhounds is een band uit Los Angeles en bestaat uit: Aaron "Little Rock" Piedraita - slaggitaar, akoestische gitaar en zang, Branden Santos - sologitaar, akoestische en slide gitaar, mondharmonica en zang, Johnny Santana - basgitaar, banjo, mondharmonica en zang en Mark Schafler - drums, wasbord, percussie, mondharmonica, kazoo en zang.
Op de CD "Let Loose!" spelen Alex "JM" Galvan - vleugel, orgel en honky tonk piano, Levi Alvarez - basgitaar en staande bas en Arthur Alexander - klassieke, 12 snarige en dobro gitaar, basgitaar, piano en Hammond orgel als gastmuzikanten mee, terwijl laatstgenoemde tevens de opnames en productie van het album deed.

Het debuut album "Let Loose!", dat via het Alive Natural Sound Records label is uitgebracht op CD, als gelimiteerde gekleurd vinyl uitgave en via I-tunes, bevat 12 nummers, waarvan "Indian Highway" de eerste is en hierin hoor ik de band een lekker in het gehoor klinkende swingende rhythm & blues song spelen, waarin de sound veel overeenkomsten heeft met het oude Rolling Stones werk.
Daarna krijg ik een snelle mix van rock & roll en bluesrock song te horen, getiteld "Wild Little Rider" en deze swingt als een trein, waarna ik "Saint Dee"
hoor en ook daarin speelt de band hun rhythm & blues in een lekker swingend ritme, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten.
In "Dusty Bibles & Silver Spoons" laat de band me genieten van een heerlijke jug song (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie), die gevolgd wordt door "Crackin" Up", een uitstekende cover van deze song, waarin de band weer als The Rolling Stones klinkt, die dit nummer eveneens op hun repertoire had staan.
Met "The Call 'M The LSC" gaat de band verder met het maken van schitterende rhythm & blues, die me in beweging houd en waarin een fantastische slide gitaar te horen is en in "The Wolf" laat de band me genieten van een rustig gespeelde bluesrock song, die halverwege over gaat in een sneller tempo, om even later terug te keren naar het rustige tempo en ook hierin is de invloed van The Rolling Stones goed hoorbaar.
Vervolgens krijg ik "Hey Lonnie" te horen, waarin de band me verrast met een vrolijke jug song, waarin de honky tonk piano een belangrijke rol speelt en deze wordt gevolgd door "Security", een prima cover van een Otis Redding song, waar een aanstekelijk swingend ritme in zit.
Dan hoor ik "Try A Little Reefer" en ook dit is een fantastische swingende rhythm & blues song, die in een uptempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "Olderbudweiser", een aanstekelijke jug song, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten .
In het laatste nummer, dat "Bottle Cap Blues" heet, laat de band me opnieuw genieten van een geweldige swingende bluesrock song en ook hierin klinkt de zang als die van Mick Jagger in zijn jonge jaren.

The Bloodhounds heeft met hun debuut LP/CD een heerlijke rhythm & blues plaat weten te maken, die vol staat met swingende songs, die me het idee gaven terug in de jaren 60 te zijn en ik kan deze dan ook voor de volle honderd procent aanraden aan liefhebbers van zowel blues, rhythm & blues en sixties muziek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten