maandag 3 november 2014

Review: Hypnos - Hypnos (Crusher Records, 2014) (Hardrock)

Hypnos werd in de herfst van 2013 te Göteborg, Zweden, opgericht en bestaat uit: Oskar - sologitaar, Fredrik - sologitaar, Philip - zang en dwarsfluit, Anton - basgitaar en Philip - drums.
De band trok door zijn solide repertoire en intense energie de aandacht van Crusher Records, die de band een contract gaf, waarna Hypnos in februari de Kungsten Studio's in ging om hun debuut album "Hypnos", waar 8 nummers op staan, op te nemen, .

De CD start met "Hands Of Evil", waarin ik een schitterende stevige swingende hardrock song te horen krijg, die in een vrij hoog tempo in de stijl van bands als Judas Priest gespeeld wordt en enkele uitstekende subtiele tempowisselingen bevat.
Het wordt gevolgd door ""Hypnos", een swingende melodische uptempo hardrock song met enkele tempowisselingen, die het nummer spannend houden (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna ik "Nightmares" voorgeschoteld krijg en dat langzaam begint en rustig naar een sneller tempo wordt opgevoerd.
Daarna hoor ik "Moving Too Fast" en ook dit nummer wordt in een hoog tempo gespeeld en in "The Mountain" gaat de band daar mee verder, hoewel dit in een iets lagere versnelling gebeurt, terwijl de muziek iets commerciëler is.
In "Invaders" laat de band me opnieuw een lekker swingende hardrock song horen, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten en ook in "Abracassus" verandert er weinig, zodat ik nogmaals een uptempo hardrock song in hetzelfde ritme voorgeschoteld krijg.
Het laatste nummer, dat "How To Handle Madness" heet, is eveneens een vrij snelle prima hardrock song en wordt in de stijl van de rest van de songs gespeeld.

De debuut CD "Hypnos" van de Zweedse band Hypnos is een uitstekende uptempo hardrock plaat, die weliswaar erg lekker klinkt, maar wat mij betreft iets meer variatie had mogen hebben, maar ondanks dat toch een aanrader is voor hardrock fans.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten