maandag 10 november 2014

Review: Various Artists - Postcards From The Deep (Fruits De Mer, 2014) (Beat)

Op de verzamel box "Postcards From The Deep", die in een zeer gelimiteerde oplage van 700 stuks wereldwijd is uitgebracht, staan 10 nummers van 10 verschillende Britse bands en zijn bijna allemaal covers van bands uit de jaren zestig.
De nummers, die eerder verschenen op 10 7" flexi's, zijn nu in een box uitgebracht, die behalve de 10 7" doorzichtige flexi's ook 10 schitterende vierkante gekleurde ansichtkaarten (gemaakt door Mick Dillingham), een poster en een CD bevat.

De CD start met de garagerock song "Psychotic Reaction" van The Count Five, dat hier door The Luck Of Eden Hall uitgevoerd wordt en deze versie doet niet onder voor het origineel, hoewel ik hem iets minder ruig vind klinken.
Daarna krijg ik "Celestial Empire" van The Loons te horen, waarvan het origineel van Dragonfly uit Nederland komt en ook dit nummer is een schitterende uptempo garagerock versie van het nummer en wordt gevolgd door "I'm A Living Sickness", een fantastische psychedelische song van The Crawlin' Hex, die het origineel van Calico Wall hiermee eer aandoen.
The Thanes spelen een geweldige instrumentale uitvoering van de Pretty Things cover "LSD" en de psychedelische spacerock song "Time Machine" van Satori wordt door The Blue Giant Zeta Puppies op vakkundige wijze ten gehore gebracht. (luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In het nummer "Soul Fiction", dat oorspronkelijk door The Hippies gespeeld werd, laten The Past Tense me een fantastische instrumentale uptempo mix van garagerock en soul horen en in "Take A Heart" van The Sorrows, die door The Schizo Fun Addict wordt uitgevoerd, hoor ik een moderne psychedelische versie van deze song, die new wave invloeden bevat.
Dan krijg ik de uitvoering van Dana Gillespie's (door Donovan geschreven) "You Just Gotta Know My Mind" voorgeschoteld door Crystal Jacqueline en ook dit is een heerlijk swingende rock song, waarbij stil zitten geen optie is.
Brainticket bracht in 1971 het krautrock nummer "Brainticket" uit en Astralasia heeft dit nummer bewerkt tot een swingend licht psychedelisch progressief rock nummer met jazz invloeden, terwijl Icarus Peel me met zijn uitvoering van Laurie Johnson's "The Avengers' Theme" een geweldig swingend psychedelisch progressief instrumentaal nummer laat horen, die veel ruiger dan het origineel klinkt, maar toch herkenbaar blijft.

"Postcards From The Deep" is een geweldige CD, die vol staat met fantastische covers uit de sixties en de uitvoeringen door de bands, van deze tijd, klinken anno 2014 nog net zo sterk als de originelen uit de jaren zestig en ik kan deze box met toebehoren dan ook voor 100% aanraden aan liefhebbers van dit genre.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten