maandag 3 november 2014

Review: Handsome Jack - Do What Comes Naturally (Alive Natural Sound Records, 2014) (Bluesrock)

Handsome Jack is een band uit Lockport, Buffalo, New York en startte, in 2009, op highschool, als een blues garagerock band, maar nadat de bandleden van high school af waren, veranderde de stijl van de muziek en begon de band een mix van boogie en soul te spelen, zonder de blues uit het oog te verliezen.
De band, die bestaat uit: Jamison Passuite - sologitaar en zang, Joey Verdonselli - basgitaar en zang, Phil Allport - orgel en sologitaar en Chad Salmeri - drums, deelde het podium met onder andere: The Sheepdogs, Blue Cheer, J.Geils The Hold Steady, Robert Randolph en Gov't Mule.
Hun debuut CD "Super Moon" verscheen in 2011 via het Radiator Records label en de band wordt, op hun tweede album "Do What Comes Naturally", waarvan er slechts 150 op starbust vinyl uitgebracht zijn, bijgestaan door gastmuzikanten Forrest Horn - mondharmonica, Bob Nave - Hammond orgel en Kristen Kreft en Beth Harris - achtergrond zang, terwijl het album geproduceerd is door Zachary Gabbard van de Buffalo Killers.

"Do What Comes Naturally" bevat 10 nummers, waarvan de eerste "Echoes" heet en hierin krijg ik een lekker in het gehoor klinkende rustige bluesrock song met een eentonig licht hypnotiserend ritme te horen, waarin de zang ondersteund wordt door de achtergrond zangeressen. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Creepin'", een heerlijke bluesrock song met een gemiddeld tempo, waarin een aanstekelijk ritme zit en goed gebruik gemaakt wordt van de mondharmonica en dit nummer wordt gevolgd door "Between The Lines" en hierin schotelt de band me goede mix van blues en pop voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
In "Dead Tracks" laat de band me genieten van een uitstekende bluesrock song, die een swingend ritme bevat en in "Leave It All Behind" krijg ik een prima soul song te horen, waarin de zang me enigszins doet denken aan die van Van Morrison uit de begin periode van Them.
Ook in het eerste nummer van de B-kant, "Right On", pakt de band terug naar de jaren zestig sound en in dit nummer hoor ik overeenkomsten met oude Rolling Stones nummers, die net als Handsome Jack in deze stijl rhythm & blues songs speelden.
Met "Dry Spell" laat de band me een prima blues song horen, waarin een lekker swingend ritme zit en in "Ropes & Chains" speelt de band een opnieuw een lekker in het gehoor klinkende bluesrock song.
Vervolgens hoor ik de band in "You & Me" verder gaan met het maken van bluesrock met boogie invloeden en in "Wasted Time", waarmee de band de LP/CD afsluit, krijg in ook nu weer zo'n uitstekende blues song in zestiger jaren stijl te horen, waarin soul invloeden zitten en het achtergrond koor gebruik wordt.

Handsome Jack heeft met "Do What Comes Naturally" een vrij goede LP/CD gemaakt, die naar mijn mening iets meer variatie had mogen bevatten, maar desondanks toch het beluisteren meer dan waard is en ik kan elke liefhebber van dit genre dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten