maandag 2 november 2015

Review: Bismuth - Unavailing (Box Records, 2015) (Slow Heavy Rock)

Bismuth werd eind december 2011 te Nottingham, Engeland, opgericht en bestaat uit: Tanya Byrne - zang en basgitaar en Joe Rawlings - drums.
De 2LP "Unavailing" is hun debuut album, dat eveneens op cassette wordt uitgebracht en bevat 4 lange nummers, die in de Skyhammer Studios door James Plotkin zijn opgenomen, gemasterd en gemixt.
De dubbel LP wordt 25 november 2015 in een beperkte oplage van 300 stuks uitgebracht en is een samenwerking tussen de band en de labels: De Graanfabriek, Dry Cough, Box Records en Viral Age, terwijl de cassette via Tartarus Records verschijnt.

Het album begint met "Tethys", waarin ik een 15 minuten durend erg traag zwaar eentonig nummer met onverstaanbare tekst te horen krijg, waarin het net lijkt alsof de muziek in een te langzaam tempo wordt afgespeeld en dit wordt gevolgd door "Off The Weak Willed", waarin het tempo zelfs nog lager ligt en hierin laat het duo me een slaapverwekkend nummer horen, dat iets meer dan 16 minuten duurt, maar desondanks toch indrukwekkend klinkt.
Daarna schotelt Bismuth me het bijna 13 minuten durende "The Holocene Extinction" voor en daarin krijg ik opnieuw een erg traag nummer voorgezet, waarin de tekst er onverstaanbaar in geschreeuwd wordt en in het laatste nummer, dat "Solitude And Emptiness" heet en meer dan 12 minuten duurt, verandert er niet veel en gaat het duo, in een iets hoger tempo, verder met het maken van trage eentonige heavy rock met onverstaanbare teksten. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

Het debuut dubbel album, "Unavailing" van Bismuth is een zwaar eentonig stuk muziek, dat zeker bij de liefhebbers van dit genre in de smaak zal vallen en ik kan hen dan ook aanraden, deze 2LP eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten