maandag 16 november 2015

Review: The Honey Pot - Lisa Dreams (Mega Dodo Records, 2016) (Pop)

Crystal Jacqueline werd in Wiltshire, Engeland geboren en al op jonge leeftijd ontwikkelde ze haar talent en liefde voor muziek.
Ze trad regelmatig in en rond Bath op, die haar lof en een waardevolle ervaring opleverden en verhuisde later verder naar het zuiden van het land, waar ze in verscheidene bands speelde, die in binnen en buitenland optraden.
Ze woont in Devon met haar varken, katten, ganzen en haar partner Icarus Peel, met wie ze samen in de band The Honey Pot speelt, die in 2012 startte en in het begin uit 5 personen bestond, maar nadat, in 2013, hun zanger en ook hun basgitarist de band verlieten, nog maar bestond uit: Crystal Jacqueline - zang en piano, Icarus Peel - alle andere instrumenten en Brian Rushbrooke - drums.
In 2010 bracht ze haar solo debuut album "Heal Yourself" via Psychedandy Records uit en in 2012 verscheen haar eerste album met The Honey Pot, getiteld "To The Edge Of The World" op het Mega Dodo label.
In november 2012 nam ze de EP "A Fairy Tale" op met daarop 3 covers: "Cousin Jane" (Troggs), "A Fairy Tale" (Second Hand), "Play With Fire" (Rolling Stones), die door Fruits De Mer Records werd uitgebracht.
Daarna verscheen de LP "Sun Arise" in 2013 via het Mega Dodo Records label op de markt en deze bevat 16 nummers, inclusief de songs van de EP "A Fairy Tale", terwijl het laatst verschenen album van Crystal Jacqueline And The Honey Pot, "Electronic Memory", uit 2015, waarop keyboards speler John Wyatt en basgitarist Simon Fear, die sinds begin 2015 bij de band zitten, voor het eerst te horen.zijn,  in een zeer gelimiteerde box oplage van 100 stuks verschenen is en een 12 pagina's tellend boekje, 2 ansichtkaarten en een badge bevat.
Ook de nieuwe uitgave van de band, "Inside The Whale", die 26 februari 2016 door het Mega Dodo Records label wordt uitgebracht, zal in een beperkte oplage verschijnen.
Het album, dat 9 nummers bevat, zal op 180 gram zwart vinyl op LP worden uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 300 stuks, waarvan de eerste 150 stuks gesigneerd en genummerd zijn door de band.
De CD uitgave bevat 2 extra nummers, terwijl er van de beperkte uitgave van de 3CD versie slechts 150 verschijnen en deze bevat het album "Inside The Whale", het exclusieve live album "Live In London" (opgenomen tijdens het Games For May optreden), de single "Lisa Dreams" plus 2 bonus nummers en een interview met Icarus Peel en Crystal Jacqueline, waarbij het geheel verpakt is in een speciaal genummerd blik met waarzeggende vis.
De exclusieve 7" gekleurde vinyl single "Lisa Dreams", die in een beperkte oplage van 150 stuks in een genummerde en gesigneerde versie onder de leden van de Mega Dodo Singles Club leden verdeeld wordt, is de eerste van een serie van 4 en bevat verder een op maat gemaakte doos, waar de singles inpassen, een sigaret kaart, een honingbij en een download code, maar de single "Lisa Dreams" wordt natuurlijk ook als gewone 7" vinyl uitgave uitgebracht.
Andere gelimiteerde uitgaven, die in 2016 zullen worden uitgebracht komen van Octopus Syng, Us And Them en een nog nader te bepalen artiest of band.

De A-kant van de single "Lisa Dreams" is een fantastische opgewekt klinkende swingende pop song, die me aan zet tot dansen (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie) en de B-kant "Into The Deep" is een geweldige lekker in het gehoor klinkende psychedelische progressieve poprock song, die een hypnotiserend ritme en enkele subtiele tempowisselingen bevat en me lichtelijk aan de muziek van Jefferson Airplane doet denken.

Ik vind de single "Lisa Dreams" van The Honey Pot, die 22 januari 2016 verschijnt, een meesterwerk, dat 2 schitterende songs bevat, die er om schreeuwen gedraaid te worden en ik kan iedere liefhebber van de betere pop en psychedelische muziek deze single dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten