maandag 23 november 2015

Review: The Honey Pot - Inside The Whale (Mega Dodo Records, 2016) (Pop)

Crystal Jacqueline werd in Wiltshire, Engeland geboren en al op jonge leeftijd ontwikkelde ze haar talent en liefde voor muziek.
Ze trad regelmatig in en rond Bath op, die haar lof en een waardevolle ervaring opleverden en verhuisde later verder naar het zuiden van het land, waar ze in verscheidene bands speelde, die in binnen en buitenland optraden.
Ze woont in Devon met haar varken, katten, ganzen en haar partner Icarus Peel.
Samen spelen ze in de band The Honey Pot, die in 2012 startte en in het begin uit 5 personen bestond, maar nadat, in 2013, hun zanger en ook hun basgitarist de band verlieten, nog maar bestond uit: Crystal Jacqueline - zang en piano, Icarus Peel - alle andere instrumenten en Brian Rushbrooke - drums.
In 2010 bracht ze haar solo debuut album "Heal Yourself" via Psychedandy Records uit en in 2012 verscheen haar eerste album met The Honey Pot, getiteld "To The Edge Of The World" op het Mega Dodo label.
In november 2012 nam ze de EP "A Fairy Tale" op met daarop 3 covers: "Cousin Jane" (Troggs), "A Fairy Tale" (Second Hand), "Play With Fire" (Rolling Stones), die door Fruits De Mer Records werd uitgebracht.
Daarna verscheen de LP "Sun Arise" in 2013 via het Mega Dodo Records label op de markt en deze bevat 16 nummers, inclusief de songs van de EP "A Fairy Tale".
Het laatst verschenen album Crystal Jacqueline And The Honey Pot, "Electronic Memory", uit 2015, is in een zeer gelimiteerde box oplage van 100 stuks verschenen en bevat een 12 pagina's tellend boekje, 2 ansichtkaarten en een badge.
Ook de nieuwe uitgave van de band, "Inside The Whale", die 26 februari 2016 door het Mega Dodo Records label wordt uitgebracht, zal in een beperkte oplage verschijnen en daarop zijn keyboards speler John Wyatt en basgitarist Simon Fear, die sinds begin 2015 bij de band zitten, voor het eerst te horen.
Het album, dat 9 nummers bevat, zal op 180 gram zwart vinyl op LP worden uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 300 stuks, waarvan de eerste 150 stuks gesigneerd en genummerd zijn door de band.
De CD uitgave bevat 2 extra nummers, terwijl er van de beperkte uitgave van de 3CD versie slechts 150 verschijnen en deze bevat het album "Inside The Whale", het exclusieve live album "Live In London" (opgenomen tijdens het Games For May optreden), the single "Lisa Dreams" plus 2 bonus nummers en een interview met Icarus Peel en Crystal Jacqueline, waarbij het geheel verpakt is in een speciaal genummerd blik met waarzeggende vis.

Het album start met "The Outskirts Of Your Mind", waarin ik een heerlijke aanstekelijke dansbare pop song te horen krijg, die in een uptempo gespeeld wordt  en deze wordt gevolgd door de titelsong "Inside The Whale", die iets meer dan 8 minuten duurt en daarin hoor ik een schitterende pop song met folk invloeden, waarin ook ruimte is voor improvisatie.
Daarna zet The Honey Pot me "Starfish Smiles" voor en hierin krijg ik een uitstekende licht psychedelische pop song te horen, waarna ik "Almost Exactly Beautiful" voorgeschoteld krijg en hierin komt de zang niet van Crystal Jacqueline, zoals gewoonlijk, maar van John Wyatt en in dit nummer speelt de band een
fantastische melodische pop song met een licht hypnotiserend ritme.
het eerste nummer van kant B van de LP heet "Psychedelic Circles" en hierin krijg ik een verrukkelijke psychedelische pop song te horen, die door Icarus Peel gezongen wordt en me even aan de muziek van Syd Barrett doet denken, waarna de band me "Pink And Orange" voor zet en ik een lekker in het gehoor klinkende swingende pop song met schitterend gitaarspel, fantastische keyboards en heerlijke zang van Crystal Jacqueline te horen krijg, die ondersteund worden door basgitaar en drums. (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
In "Walking On Eggshells", die met prachtig klavecimbel spel begint, laat de band me genieten van een geweldige mooie rustige pop song, waarbij ik het gevoel heb de muziek ingezogen te worden en in "Butterfly Ride"  krijg ik opnieuw een heerlijke melodische pop song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en de samenzang uitstekend tot zijn recht komt.
Het laatste nummer van de LP heet "A Curates Egg" en hierin speelt de band opnieuw zo'n schitterende rustige pop song en is het tweede nummer waarin de zang van John Wyatt komt en daarin klinkt de samenzang fantastisch en wordt de muzikale ondersteuning bepaald door keyboards en gitaar.
De eerste van de 2 bonus nummers van de CD heet "Poppy Surfing" en daarin laat de band me een lekker in het gehoor klinkende pop song horen, die een lichtelijk swingend ritme bevat, dat tegen het einde even iets heftiger wordt en gevolgd wordt door "Three Sisters", waarin de band me een schitterende swingende stevige pop song voor zet, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten.

The Honey Pot heeft met "Inside The Whale" een fantastisch album gemaakt, dat boordevol geweldige songs staat en in de collectie van iedere liefhebber van de betere pop thuis hoort.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten