maandag 23 november 2015

Review: Electric Moon - Flaming Lake (Sulatron Records, 2015) (Psychedelisch)

Electric Moon uit Fulda, Hessen, Duitsland, ontstond toen multi-instrumentalist Sula Bassana - gitaren, effecten en orgel ging samen spelen met Komet Lulu - basgitaar, effecten en zang en Berni - drums.
Eerdere projecten van Sula waren o.a. Liquid Visions, Südstern 44, Interkosmos en Zone Six, maar ook maakte hij diverse solo- CD's en enkele met Modulfix.
De eerste officiële CD van Electric Moon, Lunatics" verscheen in 2009 via Nasoni Records en drummer Berni, met wie de CD-R "First Takes" gemaakt werd, was toen reeds vervangen door Pablo Carneval.
Daarna volgden meer releases, "Lunatics Revenge" met drummer Pablo Carneval (Nasoni, 2011), Inferno met drummer Alex (Sulatron, 2011), "The Doomsday Machine" met drummers Pablo Carneval en Alex (Nasoni, 2011) en de split LP met de Franse band Glowsun, "Sun And Moon" (Sulatron, 2011).
Verder verschenen er via Sulatron enkele CD-R uitgaven in zeer beperkte oplage, zoals: "Live At Epplehaus 2010" (2010), "Live At Immerhin" (2011), "Flaming Lake" (2011) "Live At Sulatron Label Night" (2011) en "Cellar Space Live Overdose" (2012), waarop Alex de drummer weer was.
Hun nieuwe drummer heet Marcus Schnitzler, die ook de drummer van de spacerock band The Spacelords is en met hem werd de CD/2LP "Mind Explosion" opgenomen.
Op de 2LP/CD "Mind Explosion", die in 2013 aan het eind van de "Electric Moon Heading To South Tour 2013" tijdens het optreden in de Graf Hugo te Felkirch, Oostenrijk met slechts een stereo microfoon werd opgenomen, is Electric Moon live te beluisteren en de in 2014 verschenen 2LP "Lunatics + Lunatics Revenge" is een gelimiteerde uitgave (500 stuks) van de eerste 2 CD's.
"Theory Of Mind" werd in februari 2014 in de Kosmodrom te Heidelberg opgenomen en is 11 juni 2015 verschenen als 2LP in een oplage van 1000 stuks op zwaar zwart vinyl en als CD, waarbij het artwork zoals gewoonlijk weer door Lulu Artwork verzorgt is en de mastering door krautrock legende Eroc is gedaan.
In 2011 bracht Electric Moon hun live album "Flaming Lake" op de CD-R uit en deze was binnen de kortst mogelijke tijd uitverkocht, zodat er in 2015 werd besloten deze opnieuw uit te brengen, maar dit maal als gewone CD en als dubbel LP op 140 gram vinyl, waarbij LP 1 blauw en LP 2 oranje is, terwijl  beide platen in een enkele hoes zitten.
De muzikanten, die op het album, dat slechts 4 nummers bevat en op 3 december 2015 uit komt, spelen zijn: Sula Bassana - sologitaar, effecten en elektrische stullenbox, Komet Lulu - basgitaar en effecten, Alex - drums (1-3) en Phillipp - drums (4).

Het album begint met "The Cosmic Creator" en daarin hoor ik de band in een psychedelisch rustig tempo starten, dat langzaam wordt opgevoerd en er een fantastisch psychedelisch spacerock nummer ontstaat, dat een hypnotiserend ritme bevat en, na een minuut of 10, verandert in een geweldig stuk progressieve rock, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.
Daarna krijg ik het titel nummer "Flaming Lake" te horen, waarin de band, net als in het vorige nummer, in een rustig tempo begint en me een heerlijk licht hypnotiserend stukje acid-rock voorzet (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), dat gevolgd wordt door "Lost And Found Souls" en hierin laat Electric Moon me genieten van een schitterend psychedelisch spacerock nummer, waarin de muziek me lichtelijk aan die van Liquid Sound Company doet denken en deze bevat een hypnotiserend ritme, waardoor ik als het ware de muziek ingezogen wordt en na een subtiele tempowisseling wordt het tempo iets verder opgeschroefd, waardoor de muziek heftiger wordt en er een waanzinnig goed acid-rock nummer ontstaat, die tegen het einde weer langzamer wordt en de band terug keert naar het tempo en ritme, waar mee begonnen werd.
Het laatste nummer van het album heet "Burning Battenberg", waarin ik de band opnieuw een fantastisch psychedelisch hypnotiserend acid-rock nummer hoor spelen, dat rustig begint en langzaam naar een climax gebracht wordt, doordat het tempo steeds verder wordt opgevoerd, waarna de band iets terug schakelt en me dieper in een hypnotiserende trance brengt door een vrij eentonig stevig ritme te blijven spelen, waarna de band opnieuw naar een climax toewerkt en het nummer daarmee afsluit.

De heruitgave "Flaming Lake" van Electric Moon bevat 4 verrukkelijke stukken muziek, waarmee de band me bijna 80 minuten in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan dit album dan ook aanraden aan een ieder, die van psychedelische rock, acid-rock en spacerock houdt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten