maandag 19 maart 2018

Review: Familia De Lobos - Familia De Lobos (Riot Season Records, 2018) (Psychedelisch)

Familia De Lobos werd in 2016 te Lomas de Zamora, Buenos Aires, Argentinië opgericht en bestaat uit: Eric Moreno - zang, sologitaar, percussie, basgitaar en synthesizer, Charly Cross - solo- en basgitaar, percussie, basdrum en programmering en Maria Anselmo - drums en percussie.
Op hun debuut album met gelijknamige titel spelen Fermin Ugarte - basgitaar, Matias Blanco - percussie en Andres Merlo - synthesizer mee.
Het album werd in eerste instantie op 11 juli 2017 als digitale download uitgebracht, maar is vervolgens op 19 januari 2018 via Riot Season Records in een beperkte oplage van 300 stuks op wit vinyl verschenen en tevens op CD. 

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Todo Lo Que Brilla", waarin de band een heerlijke rustige mix van traditionele muziek en progressieve psychedelische rock speelt, die een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt door "El Viento Y La Luz", een prachtige pop song, die in een langzaam tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Sangria", een schitterende mix van traditionele Indiaanse muziek en progressieve pop, die in een rustig tempo ten gehore gebracht wordt, waarna Familia De Lobos me "Mi Amor Salvaje" voorschotelt en ik een fantastische psychedelische song te horen krijg, waarvan ik de indruk heb, dat dit een cover is van "Veni, Vidi, Vici" van Ole Lukkoye uit Rusland en dit nummer wordt gevolgd door "Familia De Lobos (Preludio)", een geweldig mooi rustig instrumentaal nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.
In "Conquista Del Desierto (Canto De Precipicio)" krijg ik een rustig psychedelisch stukje muziek voorgezet en in het titel nummer "Familia De Lobos" laat de band me opnieuw genieten van een verrukkelijk psychedelisch nummer met lichte surf invloeden en ook dit wordt in een vrij rustig tempo gespeeld.

"Familia De Lobos" van Familia De Lobos is een uitstekend debuut van deze Argentijnse band, dat vol rustige prachtige muziek staat en ik kan liefhebbers van zowel psychedelische muziek, alsmede traditionele muziek deze schijf dan ook ten zeerste aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten