zondag 4 maart 2018

Review: Magnolia - Con Fuoco (Lizard Records, 2017) (Progressieve Rock)

Magnolia werd in 1994 oorspronkelijk onder de naam Eclissidra te Rome, Italië, opgericht door pianist Donatella Valeri en de sologitaristen Alessandro Di Cori en Bruno Tifi, die in 1995 het album "Fiori Di Pioggia" uitbrachten.
Nadat Simone Papale - basgitaar, Chiara Gironi - zang en Claudio Carpenelli - drums zich bij het trio hadden gevoegd was de band een feit en veranderde de naam in Magnolia.
Na korte tijd werd de band min of meer opgeheven, om in 2010 in dezelfde formatie opnieuw te starten, waarna in 2012 hun debuut CD album "La Zona D'Ombra" via Lizard Records verscheen, dat bestaat uit 6 nummers, die in 2000 geschreven werden plus 8 recente nummers.
Op 5 december 2017 werd hun tweede CD album "Con Fuoco", dat 10 nummers bevat, door dat zelfde label uitgebracht.

Het eerste nummer, dat ik te horen krijg, is het titelnummer "Con Fuoco" en hierin speelt de band een heerlijk symfonisch stuk muziek in een gemiddeld tempo en hierin zit een gesproken tekst verweven en dit krijgt een vervolg in "Rivolta", waarin de muziek na een gesproken intro start en ik een schitterende melodische symfonische rock song voorgezet krijg, die swingt.
In "La Citta Della Notte" brengt de band een fantastische song ten gehore, die met gesproken tekst en zigeuner muziek begint, maar al smel verandert in een verrukkelijke progressieve rock song met diverse tempowisselingen en fantastische zang, zoals alleen Italianen dat kunnen en in "Gea" krijg ik een swingende uptempo rock song te horen en ook hierin zit een gesproken tekst.
Daarna zet Magnolia me Syrma" voor, dat ook nu weer met een gesproken tekst start, waarna de muziek invalt en ik een prachtige melodische symfonische rock song hoor, die hardrock en progressieve rock invloeden bevat en gevolgd wordt door "Stasi", waarin weer met tekst begonnen wordt, om na korte tijd met een geweldige, vrij rustige, rock song te vervolgen, die langzaam iet heftiger wordt.
Dan volgt "Terre Di Mezzo", een schitterende progressieve symfonische rock song, waar diverse subtiele tempowisselingen in zitten en deze wordt gevolgd door "Luna DelViandante #1 (Stanze)", waarin de band in een rustig tempo start, dat na enkele minuten even bombastisch wordt en daarna verder gaat in een iets hoger tempo, waarbij de muziek symfonisch is en tegen het einde in een rustig tempo uitloopt en een vervolg krijgt in het volgende nummer "Luna DelViandante #2 (Distanze)", een prachtige, vrij rustige, rock song, waarin de piano een hoofdrol vertolkt.
Vervolgens hoor ik het laatste nummer, getiteld "Luna DelViandante #3 (Assenze)", eveneens zo'n heerlijke rustige symfonische rock song.(luister naar deel 1,2 en 3 van dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Con Fuoco" van Magnolia staat vol fantastische symfonische progressieve rock songs en ik kan deze schijf dan ook zeer aanbevelen aan iedere liefhebber van dit genre.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten