maandag 19 maart 2018

Review: Sabel - Re-Generation (Oak Island Records, 2018) (Heavy Rock)

Sabel werd in 2013 te Halmstad, Zweden opgericht en bestaat uit: Ludvig Rosenbaum - sologitaar en zang, David Söderlund - sologitaar, Jesper Nilsson - basgitaar en August Holmstedt - drums.
De band liet zich muzikaal beïnvloeden door de muziek van bands als Black Sabbath, Atomic Rooster en Sleep.
Op 28 februari 2018 verscheen hun debuut album "Re-Generation" via het Oak Island Records in een beperkte oplage van 300 stuks op LP, waarvan er 200 op groen en 100 op groen-rood bespetterd vinyl zijn geperst en deze zijn alleen verkrijgbaar via mailorder en tevens is het album als digitale download uitgebracht.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "In The Walls Of Eryx", waarin de band een zwaar traag heavy rock nummer ten gehore brengt, dat diverse tempowisselingen heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Interstellar Mindweller" een heerlijke uptempo rock song, die met hoge snelheid mijn gehoorgang binnen komt en swingt.
Daarna speelt de band "Green Priestess", een geweldige swingende heavy rock song, waarin de muzikale invloed van Black Sabbath te horen is, waarna "Voodoo Woman" volgt en Sabel me opnieuw een uitstekende rock song voorschotelt, die enkele tempowisselingen bevat en swingt.
In "(To The) Center Of The Millionth Sun" krijg ik een stevige uptempo rock song te horen, die diverse tempowisselingen heeft en in "Atlantean" zet de band me weer zo'n heerlijke zwaar klinkende rock song in de stijl van Black Sabbath voor, die swingt als een trein.

"Re-Generation" van Sabel is een uitstekend debuut album van deze Zweedse band en ik kan iedere hardrock en heavy rock liefhebber dan ook aanraden, deze schijf een ste gaan beluisteren, om miscchien wel tot dezelfde conclusie te komen als ik.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten