zondag 15 april 2018

Review: The Ugly Kings - Darkness Is My Home (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Bluesrock)

The Ugly Kings werd in 2011 te Melbourne, Australië, opgericht en bestaat uit: Rusty - zang, Cristos - sologitaar, Nick - basgitaar en Andy - drums.
De band liet zich muzikaal beïnvloeden door onder andere: The Doors, Led Zeppelin, BB King, Black Sabbath, Muddy Waters, The Black Keys en Arctic Monkeys.
Hun debuut album "Of Sins" verscheen op 13 november 2015 op CD en in een beperkte oplage op 180 gram blauw vinyl + 5 art prints, in een beperkte oplage op zwart vinyl + 5 art prints en op donker rood marmer kleurig vinyl.
Op 16 juni 2017 werd hun 7" vinyl single "Promised Land" in een beperkte oplage op donker rood marmer kleurig vinyl uitgebracht en tevens is de single op zwart vinyl samen met de CD "Of Sins" als bundel verkrijgbaar.
13 April 2018 verschijnt het album "Darkness Is My Home" van de band in een beperkte, met de hand genummerde oplage op zowel wit, zwart en marmmer rood gekleurd vinyl van 100 stuks en tevens als bundel van LP, T-shirt + 7" single "Promised Land" als Deluxe editie via Kozmik Artifactz Records.

Het album, dat 9 nummers bevat, begint met "Promised Land" en daarin hoor ik de band in een mooi en rustig tempo starten, om na korte tijd het nummer iets meer snelheid mee te geven en er diverse tempowisselingen in te bouwen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Black Widow", een lekker in het gehoor klinkende rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, een eentonig drums ritme heeft en tegen het einde van het nummer heftiger wordt.
Dan volgt "Raging Bull", een swingende rock song, die diverse tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat en gevolgd wordt door "Killing Time", een uitstekende rock song, die eveneens een heerlijk aanstekelijk ritme heeft, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten.
In "Love Enemy" schotelt The Ugly Kings me een schitterende song voor, die in een vrij rustig tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme bevat en in "You & Me" krijg ik een opnieuw een vrij rustige rock song te horen, die enkele subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna zet de band me "Lazarus" voor en ook dit nummer wordt in een niet al te hoog tempo gespeeld en "Little Birdy Told Me" is een geweldige swingende song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en diverse tempowisselingen bevat.
Het laatste nummer "The Fire" is tevens het langste en hierin laat de band me genieten van een heerlijke bluesrock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Darkness Is My Home" van The Ugly Kings is een prima album, dat naar mijn mening wel iets meer variatie had mogen hebben, maar desondanks toch schitterende rock songs bevat, waardoor liefhebbers van dit genre dit album zeker op waarde zullen weten te schatten.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten