maandag 23 april 2018

Review: Ye Nuns - Don't Worry (State Records, 2018) (Garagerock)

In 2006 werd de Londense band Ye Nuns opgericht als tribuut band voor de Amerikaanse sixties band The Monks, die in Duitsland woonde.
Ye Nuns bestaat uit: Sister Lolo of the Five Wounds - zang, Sister Delia Divinity - sologitaar, Sister Kate Kannibal - basgitaar, Sister Charlemagne - basgitaar, banjo, keyboards en sologitaar, Sister Andrea O'Saintly Bells - keyboards, Sister Banjo Debbie - banjo en Sister Bongo Debbie - drums.
Op 5 februari 2015 bracht de band, die in habijt gekleed gaan als nonnen, hun debuut album "Nun More Black", dat in 2 dagen werd opgenomen, via het Radiowave Recordings label op CD en als digitale  download uit, waarop 13 covers van nummers van The Monks staan.
Het State Records label brengt 7 mei 2018 de allereerste Ye Nuns single uit in een beperkte oplage van 500 stuks op zwaar vinyl.
De 2 songs van de single werden beide geschreven door Eddie Shaw, de oorspronkelijke basgitarist van The Monks en zijn 2 onuitgebrachte nummers van die band.
Vermeldenswaardig is nog, dat The Monks ook daadwerkelijk als monniken gekleed gingen en overeenkomstig hun haardracht ook zo aanpasten.

De A-kant "Don't Worry" is een schitterende rock song, die geheel in de stijl van The Monks gespeeld wordt, dus met een eentonig ritme, dat aan krautrock grenst en tussendoor afwisselende zang en heerlijk gitaarwerk.(luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Op de B-kant hoor ik de band "Don't Want To Do This" spelen en hierin schotelt Ye Nuns me een fantastische swingende garagerock song voor, die door het gebruik van het keyboards lichte psychedelische invloeden bevat, heerlijk drumswerk heeft en bij tijd en wijle klinkt het nummer zelfs experimenteel.

"Don't Worry" van Ye Nuns is een geweldige single, waarmee de band me tot hun fans mag gaan rekenen, dus die ik iedere liefhebber van garagerock ten zeerste kan aanraden en ik kan verder maar één ding hierover schrijven: Ye Nuns, It's Monk Time!

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten