zondag 1 april 2018

Review: Various Artists - Goldfish: 10 Years Of Fruits De Mer Records (Fruits De Mer Records, 2018)

Op 30 april 2018 verschijnt de triple LP + 7" single "Goldfish: 10 Years Of Fruits De Mer Records" naar aanleiding van het 10 jarige bestaan van het Fruits De Mer Records labe.
Keith Jones van Fruits De Mer Records stelde voor dit jubileum 3 albums samen, waarop bands en artiesten staan, die nummers op zijn label uitbrachten, die niet meer leverbaar zijn en/of obscuur zijn en daarbij is rekening gehouden met andere speciale uitgaven, zoals de "Plankton" LP.
2 Nummers, die, nadat de LP's al geperst waren, op de LP's gepland stonden, zijn als bonus 7" bijgevoegd onder de naar "The Little Goldfish".
Inclusief de single staan er 30 nummers op deze uitgave, die op gekleurd vinyl verschijnt en in een drie delige klaphoes gestoken is.

De eerste band, die vertegenwoordigd is op het album, is Tor Peders uit Zweden, die met "Theme One" te horen zijn en hierin krijg ik een geweldig swingend instrumentaal nummer te horen, dat gevolgd wordt door "Venus In Furs" van Sendelica uit Wales, die me een geweldige pop song in een niet al te hoog tempo voorzet, waarna "Willow Song" van Us And Them uit Zweden volgt en ik een heerlijke rustige folk song te horen krijg.
Stay uit Spanje speelt een uitstekende cover van het nummer "2000 Light Years From Home" (The Rolling Stones) en Tir Na Nog uit Ierland brengt "I Pick Up Birds At Funerals" ten gehore, een prachtige rustige folkpop song.
Daarna schotelt The Chemistry Set (UK) me "Kiss Me, Vibrate And Smile" voor, waarin ik een swingende poprock song te horen krijg, die een zeer dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Down By The River" van Hills Have Riffs (UK) en daarin krijg ik een licht psychedelische folk song voorgezet, waarna ik "Fluff" van White Sails (USA/Finland) hoor en een erg mooi rustig stukje muziek te horen krijg.
Dan volgt Soft Hearted Scientists (Wales), die "Caterpilla Song" speelt en ik weer een lekker in het gehoor klinkende psychedelische folk song hoor, die lichte spacerock en progressieve rock invloeden heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Eye Shaking King" van de Duitse band Vibravoid en deze zet me een geweldige psychedelische rock song, waarna Claudio Cataldi (Italië) "Here She Comes Now" speelt en ik een vrij rustige licht psychedelische pop song voorgezet krijg.
In "She Don't Care About Me" laat King Penguin (USA) me een uitstekende zestiger jaren gerelateerde song horen, die invloeden van The Beatles en The Byrds heeft en orkestraal begeleid wordt en in "From The Morning" van Beautify Junkjards (Portugal) krijg ik een prachtige folk song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Hilly Fields - The Mourning" van Nick Nicely (UK) hoor ik een rustige psychedelische pop song.
Blue Zeta Giant Puppies (UK) speelt een geweldig swingend instrumentaal rock nummer met lichte surf invloeden, getiteld "Journey Of The Sorcerer" en Cranium Pie (UK) laat hun versie van "Baby Your A Rich Man" horen en daarin speelt de band een instrumentaal stukje, waarin het Hammond orgel de belangrijkste rol vertolkt.
Het volgende nummer komt van Crystal Jacqueline (UK), die een prima cover van "Cousin Jane" (Troggs) ten gehore brengt, waarna Mark McDowell (USA) volgt met "Girls Of Belvoir", een mooie rustige folkpop song, die lichte psychedelische invloeden heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Helter Skelter" van The Pretty Things (UK), die een eigen draai aan dit nummer van The Beatles geven, waardoor ik een schitterende psychedelische pop song voorgeschoteld krijg, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Vervolgens speelt The Honey Pot (UK) het nummer "Dr. Crippen's Waiting Room" en hierin krijg ik een swingende uptempo progressieve rock song te horen, die gevolgd wordt door "Wherewithal" van Permanent Clear Light (Finland), een fantastische psychedelische pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van de muziek van The Beatles bevat.
Hierna zet Frobisher Neck (UK) me "Isi" voor en krijg ik een uitstekend uptempo elektronisch nummer te horen, dat gevolgd wordt door "I Will Be Absorbed" van Kris Gietkowski (Polen), die een prima uitvoering van dit progressieve rock nummer van Egg ten gehore brengt op zijn orgel, waarna Jack Ellister (Polen) een geweldige licht psychedelische pop song speelt, getiteld "The Man With The Biochopper".
Dan volgt de Action cover "Strange Roads" van Sidewalk Society (UK), die een schitterende uitvoering van dit nummer laten horen, gevolgd door "The Desert" van Astralasia (UK), waarin de band me trakteert op een verrukkelijke, vrij rustige, aanstekelijke progressieve rock song, die lichte blues invloeden heeft en met een dreigende tekst vergezeld gaat.
In "A Love Supreme" speelt Superfjord (Finland) een fantastische progressieve psychedelische rock song en in de Small Faces cover "Ogdens Nut Gone Flake" van Schizo Fun Addict (USA) krijg ik een geweldige psychedelische rock song voorgezet.
Verder hoor ik Saturn's Ambush (UK) met "White Horses" een lekker swingende poprock song spelen en Johnny Vines (USA) brengt een uitstekende cover van Jane's "Waterfall" ten gehore.

"Goldfish: 10 Years Of Fruits De Mer Records" bevat 30 schitterende nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan iedere muziekliefhebber dit album dan ook ten zeerste aanraden.

* De muziek van deze bands/artiesten is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten