zondag 12 april 2020

Review: Biznaga - Gran Pantalla (Slovenly Records, 2020) (Punk)

Biznaga uit Madrid, Spanje, werd op 31 mei 2011 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Alvaro - zang en sologitaar, Jorge - basgitaar en zang, Pablo sologitaar en zang en Milky - drums.
De band bracht op 5 mei 2012 de demo "Demo" uit als gratis digitale download en deze werd op 16 april 2013 gevolgd door de digitale download EP "Biznaga".
Daarna verschenen "Centro Dramático Nacional" (dd album, 3 juni 2014) en "Sentido Del Espectáculo" (LP en dd, 20 januari 2017).
Op 6 maart 2020 bracht Slovenly Records hun album "Gran Pantala", waarop 12 nummers staan, in een beperkte oplage als LP op doorzichtig vinyl uit, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het eerste nummer van het album, dat geheel in het Spaans gezongen wordt, heet "Ventanas Emergentes", waarin de band een swingende uptempo punkrock song ten gehore brengt, die door loopt in "2K20", dat in even hoge snelheid gespeeld wordt en het tempo en ritme tot halverwege hetzelfde blijft, om dan tijdelijk te veranderen en verder te gaan in een rustige song, die na korte tijd terug sneller wordt, waarna "Produccion De Sentido", een snelle rock song, die swingt als een trein.
Daarna volgen "Motores De Busqueda Avanzada", een uitstekende uptempo garagerock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme bevat, "La Pantalla:Usos", een kort stukje melodische gitaar muziek met gesproken tekst en "Error 404", een swingende uptempo rock song, die aanzet tot dansen.
In "Libertad Obligada" speelt Biznaga nogmaals een uptempo melodische rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, in "No-Lugar" krijg ik opnieuw een heerlijke swingende rock song voorgezet en in "Adorno" laat de band me genieten van een prima song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele tempowisselingen heeft.
Verder volgen "La Pantalla: Abusos" en hierin speelt de band weer een kort stukje muziek met gesproken tekst, "Atentado", een uptempo punkrock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Ultimo Episedio", een snelle rock song, waarbij stil zitten geen optie is.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Gran Pantalla" van Biznaga is een plaat, die hoofdzakelijk korte swingende uptempo songs bevat, waar de energie van af spat en ik kan liefhebbers van punkrock deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten