zaterdag 25 april 2020

Review: Knei - III (Necio Records, 2020) (Progressieve Rock / Rock & Roll)

Knei uit La Pampa, Argentinië werd in 2006 opgericht en bestaat uit: Nicolás Lippoli - zang en sologitaar, Mauro Lopez - basgitaar en Roberto Figueroa - drums en percussie.
De band bracht op 31 december 2011 hun debuut album "La Puerta Del Sol" digitaal uit en deze werd op 1 oktober 2012 gevolgd door de digitale EP "Knei".
Daarna verschenen: "Juventud De La Gran Ciudad." (digitaal album, 2 december 2016), "III" (digitaal album, 7 juni 2019) en "66061 (Tormenta Pampeana)" (digitaal nummer, 4 april 2020).
Necio Records brengt hun digitale album "III" op 25 april 2020 als LP uit in een beperkte oplage van 300 stuks op 180 gram paars vinyl, waarvan er 100 stuks via bandcamp te bestellen zijn en tevens als digitale download.
Vermeldenswaardig is nog, dat ere een aantal gastmuzikanten op de plaat meespelen, waaronder: Gonzalo Bedacarratz - Hammond orgel en piano (3 nummers), Luis Balcarce - lapsteel gitaar (1 nummer) en Ensamble De Cámara, dat bestaat uit: Sebastian Viotto - viool, Cristian Luzza - viool, Guido Kohn - cello, Juan Pablo Peláez - trombpet, Manuel Delrío - trombone en Santiago Koziner - dwarsfluit.

Het album, dat 8 nummer bevat, begint op kant-A met "Vieja Mujer", waarin de band een heerlijke progressieve bluesrock song ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, enkele subtiele tempowisselingen bevat en vlak voor het einde in een hoger tempo over gaat en gevolgd wordt door "Balada Para Una Amiga", die in een rustig tempo begonnen wordt, om na enkele minuten van ritme en tempo te veranderen in een swingende progressieve bluesrock song, die aan aanstekelijk dansbaar ritme heeft, om vervolgens terug te veranderen naar het begin tempo.
Daarna volgen "Mensaje Eterno", een schitterende rock song, die begint met tonen van "Ticket To Ride" van The Beatles en na een halve minuut over gaat in een swingende uptempo song, die rock & roll invloeden bevat en hierbij is stil zitten niet aan de orde en "Jardin", een mooie rustige melodische song, waarin  subtiele tempowisselingen en invloeden van licht psychedelische muziek zitten, plus een terugkerend ritme.
Het eerste nummer van de B kant heet "Caso Perdido" en hierin speelt Knei een geweldige progressieve bluesrock song met boogie invloeden, die na enkele minuten verandert en een iets langzamer tempo krijgt, dat op zijn beurt na enkele minuten over gaat in een swingende rock & roll song met tonen van Mud's "Dynamite", om in rust te eindigen.
In "Nuvem Leopardo" zet de band me een uitstekende pop song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in "¿Qué Esta Bien Y Qué Esta Mal?" krijg ik een dansbare rock song te horen, die swingt, tempowisselingen bevat en invloeden van progressieve rock heeft.

"III" van Knei is een lekker in het gehoor klinkende plaat, waarmee de band me van begin tot einde heeft geboeid en ik kan liefhebbers van progressieve rock deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten