zondag 5 april 2020

Review: Darryl Way - Destinations (Right Honourable Records, 2020) (Melodische Rock)

Violist Darryl Way is natuurlijk het meest bekend van zijn werk met Curdved Air uit de jaren 70, die een hit scoorde met het nummer "Back Street Luv" (1971).
Hiermee maakte hij verscheidene platen, maar ook maakte hij muziek met zijn band Darryl Way's Wolf en bracht hiermee diverse albums uit, om vanaf 1978 solo verder te gaan en ook nu weer een aantal albums uit te brengen.
Zijn laatst verschenen album heet "Destination", dat 10 nummers bevat en via Right Honourable Records als CD en als digitale download op 14 februari 2020 werd uitgebracht.

Het album start met "Downtown LA", waarin ik een swingend uptempo symfonisch rock nummer met enkele subtiele tempowisselingen voorgeschoteld krijg, waarbij stil zitten geen optie is en dit wordt gevolgd door "Metropolis", een fantastisch uptempo rock nummer, waarin het vioolspel op de voorgrond staat, dat swingt als een trein.
Daarna volgen "The Stars", een mooi rustig nummer, dat enigszins triest klinkt door het vioolspel en iets melancholisch heeft en "The Wild West", een geweldig swingend nummer met western filmmuziek invloeden in een gemiddeld tempo.
In "A Rainy Day in Vienna" speelt Darryl Way een prachtige licht klassiek aandoend nummer met symfonische invloeden, in een niet al te hoog tempo en in "The Restless City" laat hij me genieten van een uptempo rock nummer, dat zeer dansbaar is en lichte klassieke, rock en folk invloeden bevat.
Dan volgen "Riviera Blue", een verrukkelijke dansbare mix van zigeuner en symfonische muziek en Zuid-Amerikaanse ritmes en "Antigua Bay", een uitstekend dansbaar melodisch nummer, dat halverwege lichte reggae invloeden krijgt.
Verde hoor ik "Freedom Road", een lekker in het gehoor klinkende dansbare uptempo mix van melodische rock en pop, die lichte hardrock invloeden heeft en "Mystic Mountain", een heerlijk, vrij rustig, melodisch nummer, waarin de viool de hoofdrol speelt en invloeden van symfonische rock hoorbaar zijn.(luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie)

"Destinations" van Darryl Way is een prima CD, die 10 uitstekende nummers bevat en ik kan ieder liefhebber van melodische rock dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten