zondag 19 april 2020

Review: Dätcha Mandala - Hara (Mrs Red Sound, 2020) (Blues / Powerrock)

Dätcha Mandala uit Bordeaux, Frankrijk werd in 2009 opgericht en bestaat uit: Nicolas Sauvey - zang, basgitaar, akoestische gitaar en mondharmonica, Jérémy Saigne - sologitaar en zang en Jean-Baptiste Mallet - drums en zang.
De band bracht in 2016 hun debuut EP "Anâhata" uit, waarna op 10 november 2017 hun debuut album "ROKH" als digitale download in eigen beheer en als LP op zwart vinyl en als CD via Mrs Red Sound verscheen en deze zou op 24 april 2020 gevolgd worden door "Hara", eveneens via Mrs Red Sound en als CD en digitale download worden uitgebracht, maar door het corona virus wordt deze datum uitgesteld tot 5 juni 2020.
In de loop der jaren trad de band meer dan 550 keer op in landen zoals: Amerika, Canada, Italië, Nederland, Duitsland, Spanje, Zwitserland en Slovenië en speelde samen met onder andere: Les Insus, The Bellrays, Radio Moscow, The Datsuns, Mars Red Sky, DeWolff, Angelo Moore, Samsara Blues Experiment, Endless Boogie, 7 Weeks, Shaka Ponk, The Cosmic Dead, Bob Wayne en The Dictators.

Het album begint met het op video verschenen "Stick It Out", waarin de band een stevige mix van stonerrock en progressieve bluesrock in een gemiddeld tempo speelt (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie), die gevolgd wordt door "Mother God", een heerlijke bluesrock song met een dansbaar aanstekelijk ritme en "Who You Are", eveneens zo'n uitstekende song met een aanstekelijk ritme, die swingt als een trein.
Daarna volgen "Missing Blues", een schitterende blues song, die diverse tempowisselingen bevat, "Morning Song", een verrukkelijke rustige pop song, die muzikaal terug gaat naar de jaren 50 en 60 en invloeden heeft van de muziek van The Beatles en "Sick Machine", een fantastische uptempo powerrock song, die disco invloeden heeft en een zeer dansbaar ritme bevat.
In "Moha" schotelt Dätcha Mandala me een geweldige swingende psychedelische song voor, die lichte Oosterse en rock invloeden bevat en een terugkerend ritme heeft, in "Eht Bup" krijg ik een heerlijke swingende pop song, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en in "Tis's" laat de band me genieten van een vrij rustige song, die lichte countryblues invloeden heeft.
Dan volgen "On The Road", een lekker in het gehoor klinkende rock song met lichte blues invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een dansbaar ritme heeft en "Pavot", een fantastische mix van hardrock en powerrock, die in een hoog tempo gespeeld wordt en swingt.

"Hara" van Dätcha Mandala is een uitstekende plaat met puike muziek, waarmee de band me ven begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van power- en bluesrock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten