zondag 26 april 2020

Review: Psychic Lemon - Studio Jams Volume 1 (Eigen Beheer, 2020) (Progressieve Rock / Krautrock)

Psychic Lemon werd eind 2013 te Cambridge, Kent, Engeland opgericht en bestaat uit: Andrew Briston - sologitaar, zang en keyboards, George Horler - sologitaar en zang, Andrew Hibberd - basgitaar en Martin Law - drums en percussie.
Psychic Lemon liet zich muzikaal inspireren door bands als: Goat, The Heads, Amon Düül II, Syd Barrett en Ibibio Sound Machine en trad op festivals als Strawberry Fair te Cambridge en Solstice festival te Moonhenge op, na hun eerste optreden in oktober 2014.
De band rondde de opnamen voor hun debuut album "Psychic Lemon" in december 2015 af en deze werd op 4 maart 2016 uitgebracht als digitale download en als CD.
Op hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay", dat 12 januari 2018 via Tonzonen Records in een gelimiteerde oplage van 750 stuks op paars gespetterd 12" vinyl verscheen en tevens op zwart vinyl, maar ook als CD en als digitale download via bandcamp verkrijgbaar is, bestaat Psychic Lemon nog maar uit 3 personen, omdat George uit de band is en als gastmuzikant speelt Iain Roddick op saxofoon met het trio mee.
Op 9 februari 2018 bracht de band de EP "Live AD 2017" als digitale download uit, die 23 november 29017 live in Chelmsford opgenomen werd.
Het derde album van de band is de live opgenomen plaat "Live At The Smokehouse", dat 5 nummers bevat en 26 april 2019 via Tonzonen Records in een beperkte oplage op oranje-groen gespetterd vinyl inclusief een 8 pagina's tellend boek verscheen en tevens als CD en digitale download verkrijgbaar is, waarbij verder vermeldenswaardig is, dat het album in de voorverkoop binnen 48 uur uitverkocht was.
De opnamen van het album vonden plaats op 10 augustus 2018 in The Smokehouse te Ipswich en op de LP staan, op kant B, 2 niet eerder uitgebrachte nummers, terwijl kant A van de LP 3 nummers van hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay" bevat.
Op 8 november 2019 verscheen het album "Freak Mamma" via Drone Rock Records, dat op 27 september vooraf werd gegaan door het gratis digitale download nummer "White Light", dat eveneens op het album staat en op 13 april 2020 heeft de band de digitale download "Studio Jams Volume 1", waarop 3 nummers staan, uitgebracht.

Het album begint met "Jam 1", waarin de band een 23 minuten durend geweldig stuk uptempo muziek ten gehore brengt, dat sterke invloeden van krautrock en progressieve rock bevat en een terugkerend hypnotiserend ritme heeft, waarbij stil zitten niet mogelijk is.
Daarna zet Psychic Lemon me, gedurende bijna 13 minuten, een schitterend hypnotiserend nummer voor, getiteld "Jam 2", dat industriële, progressieve rock en krautrock elementen bevat en swingt als een trein, waardoor ik steeds dieper in trance raak.
Ook met "Jam 3" weer de band me nog steeds in de ban van hun muziek te houden, door een fantastische uptempo mix van progressieve rock, space- en krautrock te spelen, die terugkerende ritmes, hypnotiserende drums en ruimtelijke geluiden heeft.

Psychic Lemon heeft me met "Studio Jams Volume 1" van begin tot einde in de ban van hun verrukkelijke muziek gehouden en ik kan dit digitale download album dan ook zeer aanraden, aan iedereen, die van krautrock en progressieve rock houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten