zondag 19 april 2020

Review: The Love Coffin – Second Skin (Bad Afro Records, 2020) (Poprock)

The Love Coffin werd in 2013 te Kopenhagen, Denemarken opgericht en bestaat uit: Jonatan K. Magnussen - zang en sologitaar, Kristian Alexander Pedersen - sologitaar, Lasse Christiansen - keyboards viool en sologitaar, Tue Einar Bakfeldt Coffin - basgitaar en Alexander Vitus - drums.
De band bracht op 30 oktober 2015 hun debuut EP "Veranda" via het Flammekaster REcords label uit als digitale download en op LP in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl en deze werd op 3 oktober 2016 gevolgd door de EP "Buffalo Thunder", die door Flammekaster Records in samenwerking met Third Coming Records als digitale download en in een beperkte oplage van 300 stuks zwart vinyl en 200 stuks blauw vinyl werd uitgebracht.
Op 28 september 2018 verscheen hun debuut album "Cloudlands" via Bad Afro Records en deze werd vooraf gegaan door de single "Pure", die 25 mei 2018 door Bad Afro Records werd uitgebracht, waarna op 7 september de single "Take Good Care Of Me" via dit label verscheen en op 6 maart 2020 werd hun tweede single van het album "Second Skin" uitgebracht via Bad Afro Records, getiteld "Mortalized".
Hun LP "Second Skin" verschijnt 24 april 2020 als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl en als digitale download via Bad Afro Records en bevat 10 nummers.

Het album begint met "Stripped Down", waarin ik een prachtige psychedelische poprock song, in een gemiddeld tempo gespeeld, voorgeschoteld krijg, die een duister klinkend ritme heeft en jaren 80 invloeden bevat, dat prima dansbaar is en gevolgd wordt door "Caught In A Fire", een swingende dansbare uptempo pop song, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Daarna volgen de single "Mortalized", een schitterende vrij rustige song, die lichte psychedelische invloeden heeft, enkele prima subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme bevat (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), "Nothing At All", een heerlijke melodische uptempo pop song, die een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en "The Summer", een
swingende uptempo rock song, die tempowisselingen heeft en aanzet tot dansen.
In "Fall" speelt The Love Coffin een fantastische uptempo song, die swingt als een trein, waarbij het moeilijk is om niet in beweging te komen, in "A Shrinking Thing" krijg ik een aanstekelijke dansbare pop song voorgeschoteld, die invloeden heeft van de muziek van jaren 80 bands als Magazine en in "Puppet" laat de band me genieten van een schitterende dansbare progressieve poprock song, die een terugkerend ritme heeft en Indianen muziek invloeden bevat.
Verder volgen "Void", een verrukkelijke rustige song, die invloeden van Baby Woodrose heeft en een aanstekelijk ritme bevat en "Heaven Sent", een uitstekende
progressieve pop song, die tempowisselingen heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, progressieve jazz invloeden en een terugkerend ritme bevat.

"Second Skin" van The Love Coffin staat vol lekker in het gehoor klinkende poprock songs, die me van begin tot einde hebben geboeid en ik kan liefhebbers van de betere pop deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten