zondag 5 april 2020

Review: Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs - Viscerals (Rocket Recordings, 2020) (Stoner / Punk)

Pigs, Pigs, Pigs, Pigs, Pigs, Pigs, Pigs werd in 2012 te New Castle Upon Tyne opgericht en bestaat uit: Matthew Baty - zang, Sam Grant - sologitaar, Adam Ian Sykes - sologitaar, John-Michael Hedley - basgitaar en Ewan McKenzie - drums (tot mei 2017), die werd vervangen door Chris Morley.
De band bracht op 12 september 2013 hun debuut nummer "The Wizard And The Seven Swines" uit, als digitale download en in november 2013 op de split LP met The Cosmic Dead uit Glascow via The Old Noise Records.
Daarna volgden de LP's "Feed The Rats" (beperkte oplage op transparant ijsblauw vinyl, CD en dd, 20 januari 2017), "King Of Cowards" (28 september 2018  beperkte oplage op goudkleurig vinyl, CD en dd) en op 3 april 2020 verschijnt hun album "Viscerals" (LP in beperkte oplage en CD alleen via www.pigsx7.com en dd).

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Reducer", waarin de band me een geweldige heftige uptempo punkrock song met een terugkerend ritme voorschotelt, die swingt als een trein en met hoge snelheid gespeeld wordt, maar tegen het einde in een langzaam tempo verder gespeeld wordt en gevolgd wordt door "Rubbernecker", een stevige stoner song, die diverse tempowisselingen bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna volgen "New Body", een heerlijke heftige song, die invloeden heeft van stoner, punk en heavy rock en diverse tempowisselingen bevat, "Blood And Butter", een fantastische progressieve rock song, die een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en gesproken tekst met ruimtelijke invloeden bevat.
In "World Crust" zet Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs me een uptempo rock song voor, die hardrock invloeden heeft en een aanstekelijk ritme bevat, dat halverwege tijdelijk langzamer wordt, om na korte tijd verder te gaan met het maken van hardrock en in "Crazy in Blood" brengt de band een uitstekende rock song in een gemiddeld tempo ten gehore.
Verder volgen "Halloween Bolson", een uptempo stonerrock song, die hardrock invloeden bevat en tempowisselingen heeft en vrij heftig klinkt en "Hell's Teeth", een schitterende uptempo rock song met een terugkerend ritme, die swingt en daarbij is stil zitten niet aan de orde.

"Viscerals" van Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs is een puike plaat om te beluisteren, waarmee de band me in de ban van hun muziek heeft weten te houden  en ik kan elke liefheber van stonerrock, deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten