maandag 11 januari 2021

Review: Il Paradiso Degli Orchi - Samir (AMS Records, BTF Vinyl Magic, 2021) (Progressieve Rock)

Il Paradiso Degli Orchi uit Brescia, Italië, werd in 2010 opgericht en bestaat uit: Sven Jørgensen – zang en sologitaar, Michele Sambrici – sologitaar en zang, Andrea Corti – basgitaar, Marco Degiacomi – drums en zang, Giacomo Piazza – percussie en synthesizer en Andrea Calzoni – dwarsfluit, mondharmonica en saxofoon. 
De band bracht hun debuut album "Il Paradiso Degli Orchi" op 19 december 2010 als digitale download via Orquestra Records uit en deze werd gevolgd door: "Il Corponauta" (AMS Records, CD in een beperkte gesigneerde oplage van 10 stuks, CD en digitale download, 28 mei 2018) en "Samir", dat via Ams Records / BTF Vinyl Magic als CD in een beperkte gesigneerde oplage van 20 stuks, als CD en als digitale download op 4 december 2020 verscheen en tevens bracht de band de digitale nummers "Journey #1" (5 mei 2010) en "OOO" (6 april 2020) uit. 

Het album, dat een 24x36 miniposter bevat met de originele Italiaanse teksten, die in het Engels en Japans vertaald zijn, bevat 5 nummers, waarvan het eerste "Introinduzione" heet en hierin speelt de band een fantastische uptempo progressieve rock song, die wisselt tussen langzame en snelle tempo's en gesproken tekst en lichte folk invloeden bevat, waarna "Slowgun" naadloos volgt, waarin de band een heerlijke mix van filmmuziek, symfonische en progressieve rock ten gehore brengt, die tempowisselingen heeft, gesproken tekst bevat en tegen het einde melodisch wordt.
Daarna speelt Il Paradiso Degli Orchi een geweldig psychedelisch nummer, dat een terugkerend ritme en gesproken tekst heeft en bij tijd en wijle zwaar en licht hypnotiserend klinkt, waarbij ook invloeden van Oosterse muziek, folkrock en hardrock hoorbaar zijn.
In "Mente" schotelt de band me opnieuw een schitterende rock song voor, tempowisselingen heeft, Oosterse en terugkerende ritmes en folkrock en psychedelische invloeden bevat en swingt.
Als laatste volgt "Ali Di Gabbiano", dat begint met prachtige piano klanken, die over gaan in een lekker in het gehoor klinkende poprock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.

"Samir" van Il Paradiso Degli Orchi is een verrukkelijke schijf, die vol uitstekende progressieve nummers staat, waar ik erg van genoten heb en ik raad liefhebbers van dit genre deze CD dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten