maandag 18 januari 2021

Review: Post Lovers - Drive (Inner Ear Records, 2021) (Pop)

Post Lovers is het solo project van Eleni Karageorgou uit Athene, Griekenland, die sinds 1997 in de muziek scene actief is.
Ze speelde in de periode 2014-2015 in de band Household (Athene) en bracht in die periode ook haar eerste EP uit.
Haar officiële debuut single, die ze onder de naam The Post Lovers maakte, was "Melbourne"/"Going Anyway”, die 1 augustus 2017 in een beperkte oplage op 7" vinyl uitkwam, via het speciale project van Inner Ear Records, getiteld “A Distant Victory Singles Club” en tevens is de single als digitale download uitgebracht.
Op 10 december 2018 verscheen haar debuut album met gelijknamige titel via Inner Ear Records op zowel zwart als groen vinyl en als digitale download.
De muzikanten, die op dit album mee spelen zijn: Nikos Tselios – sologitaar en zang, Stavros Georgiopoulos – basgitaar en zang, Danae Eco – keyboards, percussie en zang en Danae Palaka – drums, terwijl Eleni zelf akoestische gitaar, sologitaar en keyboards speelt en zingt.
In de periode van de winter van 2019 en de zomer van 2020 nam Eleni 10 nieuwe songs op voor haar album "Drive", dat op 22 januari 2021 via Inner Ear Records als LP in een beperkte oplage op 180 gram wit vinyl, als LP in een beperkte oplage op 180 gram groen vinyl, als LP op 180 gram zwart vinyl, als CD en als digitale download wordt uitgebracht en hierop spelen Nikos Tselios, Stavros Georgiopoulos, Danae Palaka en Danae Eco weer mee.

Het album start met "Bees From The Buzz", waarin de band een puike pop song ten gehore brengt, die een terugkerend dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en gevolgd wordt door "Facts", een heerlijke song met een vrolijk aanstekelijk dansbaar ritme en een hoog meezing gehalte.
Daarna volgen "The Word (Mansplaining)", een swingende uptempo song, die invloeden van punk heeft, een terugkerend ritme en enkele tempowisselingen bevat, "Seriously", een geweldige pop song, die invloeden van musical muziek heeft en diverse tempowisselingen bevat en "Hibernation", een uitstekende pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Long Terms" speelt Post Lovers een prachtige vrij rustige song met subtiele tempowisselingen, in "Run Like Flood" schotelt de band me een geweldige dansbare post-punk song voor, die een terugkerend ritme heeft en een duistere sfeer oproept en "Import Faint", een verrukkelijke swingende uptempo song, die aanzet tot dansen.
Verder volgen "On The Pill", een prima song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "Palmistry", een schitterende dansbare uptempo pop song, waarbij stil zitten geen optie is.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)

"Drive" van Post Lovers is een lekkere dansbare plaat, die me van het begin tot eind heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van de betere pop muziek deze schijf dan ook zeer aanraden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten