maandag 11 januari 2021

Review: Kaballah - The Omen (Ripple Music / Rebel Waves Records, 2021) (Rock)

Kaballah uit Pamplona, Spanje werd in 2013 opgericht en bestaat uit: Carmen Espejo — drums en zang, Marga Malaria — basgitaar en zang en Alba DDU — sologitaar en zang.
De band bracht hun debuut EP "Kabbalah" op 14 november 2013 als CD  en digitale download uit en deze werd gevolgd door: "Primitive Stone" (1 januari 2015, CD EP en dd), "Revelations" (9 februari 2016, CD EP en dd), "Phantasmal Planetoid" (7 april 2017, digitaal nummer), "Spectral Ascent" (7 juli 2017, via Twin Earth Records Webstore als LP in een beperkte oplage van 4 stuks op 140 gram vinyl als test persing, beperkte oplage van 150 stuks op 140 gram doorzichtig vinyl, CD, beperkte oplage als cassette en dd) en het digitale nummer "Abomination" (16 juni 2018, op het album "Skull Mountain Compilation").
Op 15 januari 2021 verschijnt het tweede album van de band, getiteld "The Omen" via Rebel Waves Records, evenals de single "Ceibas", die op dezelfde datum uitgebracht wordt.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Stigmatized", waarin de band een heerlijke zware rock song in een gemiddeld tempo speelt, die een terugkerend ritme bevat en invloeden van hardrock heeft, om mysterieus te eindigen en dit nummer wordt gevolgd door de single "Ceibas", een uitstekende song, die lichte psychedelische invloeden heeft en een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme bevat.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Daarna volgen "Night Comes Near", een lekker in het gehoor klinkende uptempo song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "The Ritual", een puike hardrock song, die een terugkerend ritme heeft.
In "Lamentations" laat Kaballah me genieten van een schitterende uptempo song, die een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen en in "Labyrinth" zet de band me een prima uptempo rock song voor, die tempowisselingen een Oosters klinkend ritme heeft.
Verder volgen "Duna", een aanstekelijke dansbare uptempo rock song en "Liturgy", een stevige rock song, die een terugkerend ritme heeft en tempowisselingen bevat.

"The Omen" van Kaballah staat vol lekker in het gehoor klinkende rock songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aan iedere rock liefhebber aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten