maandag 18 januari 2021

Review: Korb - Korb (Necio Records, 2021) (Krautrock / Elektronisch)

Korb uit Engeland bestaat uit het duo Jonathan Parkes en Alec Wood, die eerder onder de namen Mutante en Arboria muziek maakten.
Daarbij maken ze gebruik van moderne analoge synthesizers, drums, percussie, bas- en sologitaar, orgel en fx pedalen.
Op 23 juli 2018 verscheen hun debuut album "Korb" via Dreamlord Recordings als CD en als digitale download en deze werd op 4 september 2020 gevolgd door de digitale download "Korb II", die 30 september via Weird Beard Records in een beperkte oplage van 250 stuks werd uitgebracht, waarbij de eerste 50 stuks met de hand genummerd zijn en een gesigneerde bonus CD bevatten.
Het album "Korb" van Korb, dat 8 nummers bevat, wordt op 31 januari 2021 via Necio Records her-uitgebracht als LP en verschijnt in een beperkte oplage van 100 stuks op wit met blauw gespetterd 180 gram vinyl. 

Het album begint op kant A met "Voyager", waarin de band een schitterende mix van space- en krautrock in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft en deze wordt gevolgd door "Power Structure", een swingend uptempo krautrock nummer, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Shapeshifter", een geweldig elektronisch nummer, dat met eentonige synthesizer klanken start, om na iets meer dan een minuut een terugkerend ritme bijgevoegd te krijgen, dat een licht hypnotiserend effect teweeg brengt en "Earth Ritual", een fantastisch nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een hypnotiserend terugkerend ritme en psychedelische invloeden heeft.
Het eerste nummer van kant B heet "Teleforce" en hierin speelt Korb een aanstekelijk swingend uptempo krautrock nummer, dat aanzet tot dansen en in "Megalith" krijg ik een mix van elektronische muziek, progressieve rock en spacerock in een gemiddeld tempo voorgeschoteld.
Verder volgen "Setjen To Condor", een nummer, dat met zware klanken begint en na korte tijd verandert in een heerlijk dansbaar elektronisch stuk muziek, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk ritme bevat en "Korbs First Android", een verrukkelijk stukje krautrock, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een dansbaar terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft.

Korb heeft me met "Korb" van begin tot einde in de ban van hun muziek gehouden, die een mix is van elektronische muziek en krautrock en ik kan liefhebbers van deze genres deze meesterlijke schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten