maandag 11 januari 2021

Review: Lake Of Tears - Ominous (AFM Records, 2021) (Dark Pop)

Lake Of Tears uit Boras, Zweden, werd in 1992 opgericht en bestaat tegenwoordig nog alleen uit: Daniel Brennare - zang en sologitaar.
Ten tijde van de oprichting speelden ook Jonas Eriksson - sologitaar, Mikael Larsson - basgitaar en Johan Oudhuis - drums in de band, maar in de loop der jaren veranderde Lake Of Tears regelmatig van tweede gitarist en waren Larsson en Oudhuis tot en met 2017 de vaste krachten van Brennare.
De band bracht hun debuut album "Demo 1 '93" in 1993 uit, gevolgd door "Greater Art" (CD, 1994), "Headstones" (CD, 1995), "A Crimson Cosmos" (CD, 1997), "Forever Autumn" (CD, 1999), "The Neonai" (CD, 2002), "Black Brick Road" (CD, 2004), "Moons And Mushrooms" (CD, 2007) en "Illwill" (CD, 2011).
Op 19 februari 2021 brengt Daniel Brennare samen met enkele studio muzikanten het album "Ominous" uit via AFM Records en dit verschijnt als CD, als LP in een beperkte oplage op wit vinyl, als LP in een beperkte oplage op doorzichtig vinyl, als LP in een beperkte oplage op zwart vinyl en als digitale download.
De studio muzikanten, die op de 9 nummers van het album "Ominous" meespelen zijn: Mr. Silver - drums, Manne Engström - sologitaar en Mr. Rapp - contrabas en  basgitaar.

Het album begint met "At The Destination", waarin de band een schitterend elektronisch nummer ten gehore brengt, dat rustig start en na korte tijd over gaat inn een sneller tempo, waarbij het ritme aanstekelijk en dansbaar is en er tempowisselingen in de muziek zitten (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna "In Wait And In Worries" volgt en de band een mooie rustige song speelt, die invloeden van folk muziek heeft.
Daarna volgen "Lost In A Moment", een fantastisch nummer, dat met een licht hypnotiserend drums ritme begint, om na enkele minuten over te gaan in een vrij heftige song met een gemiddeld tempo, dat naadloos doorloopt in "Ominous One", een heerlijke uptempo rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en enkele tempowisselingen bevat en verder gaat in "Ominous Too", een prachtige rustige song met invloeden van hardrock en kamermuziek, die een terugkerend ritme heeft en iets na de helft van het nummer meer snelheid krijgt. 
In "One Without Dreams" zet Lake Of Tears me een vrij rustige duistere song voor, die een pessimistische kijk op de toekomst weergeeft en in "The End Of This World" krijg ik een swingend instrumentaal uptempo rock nummer te horen, dat tempowisselingen heeft.
Verder volgen "Cosmic Sailor", een verrukkelijke vrij rustige duistere song met een aanstekelijk ritme en lichte invloeden van de muziek van Deleyaman, die iets over de helft over gaat in een eentonig geluid met een terugkerend drums ritme en een voorzichtig gitaarspel en "In Gloom", een geweldige rustige song, die gepaard gaat met een triest klinkend aanstekelijk terugkerend ritme.

"Ominous" van Lake Of Tears staat vol verrukkelijke nummers, die weliswaar zo nu en dan duister en pessimistisch over komen, maar toch gewoon lekker klinken en ik kan iedere liefhebber van de betere pop deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten