maandag 22 april 2013

Review: Diving For Sunken Treasure - Motherfucker Jazz Bar (Rookie Records, 2013)(Gypsy Punk)

Diving For Sunken Treasure is een Duitse band uit Berlijn, die sinds 2007 actief is.
De band bestaat uit: Huckleberry Blues - sologitaar en zang, Max Paul Maria - sologitaar en zang, Chris McCool - contrabas en zang, Johnny Dingsbums - drums en zang en Forster Fatal - percussie.
Hun nieuwe CD Motherfucker Jazz Bar uit 2013, waarop 14 songs staan, werd vooraf gegaan door de single "Caravan", die in 2012 verscheen en ook op de CD staat.
Het openingsnummer "Albatross" is een mix van surf en Spaans georiënteerde muziek en wordt in een vrij rustig tempo gespeeld.
Het volgende nummer, "At The Harbour", is een geweldige uptempo mix van folk, punk en surf, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten.
Vervolgens krijg ik "City Of Orgies" voorgeschoteld en dit is eveneens een lekker swingend uptempo nummer, waarvan ook nu weer de mix van punk en surf wordt gemaakt.
In "Revolver" hoor ik de band een uitstekende rock song spelen en in "Elopunti" gaat de band weer op de folk-punk toer, waarin lichtelijk zigeuner invloeden te horen zijn, maar ook de invloed van Tom Waits is hier duidelijk hoorbaar.
Daarna hoor ik "Bridges", een folk-punk song, die in uptempo gespeeld wordt en swingt als een trein, waarna "Stormy Sea" volgt, dat een vrij rustige folk song is, waarmee de band me een schitterende song laat horen.
Dan volgt "Around The Bend", een snelle punk song, waarin lichtelijk pop en hardrock invloeden doorklinken en deze wordt gevolgd door "Let's Hear It For Efficiency", een fantastische korte swingende uptempo folk-punk song, waarbij stil zitten onmogelijk is.
"Song Of The Sirens" is een punk song met een heerlijk swingend ritme dat vergelijkbaar is met een song als "Rawhide" en ik zie me in gedachte al op een paard over de prairie voort snellen.
Ook in "Come A Tide" zit dit zelfde ritme en het is dan ook niet verwonderlijk, dat ik weer op mijn stoel zit mee te swingen.
Dan is het nu tijd voor de single "Caravan", waarin enkele prima tempowisselingen zitten, die het nummer extra spannend houden en uiteraard is dit weer een swingend stukje muziek.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Met "Self-Made Man" vervolgt de band de ingeslagen weg verder en ook dit is weer zo'n schitterend swingend folk-punk nummer, dat een verrassend einde kent.
Het laatste nummer heet "Going Down" is een fantastisch stukje punk gemixt met oude jazz en wordt in een gemiddeld tempo gespeeld en daarmee sluit de band deze CD op passende wijze af.
"Motherfucker Jazz Bar" is een schitterende CD, waarbij de band alle moeite heeft gedaan om een swingend stuk muziek te maken en dat is uitstekend gelukt.
Deze CD is voor iedereen, die van vrolijke muziek houdt en verdiend het om gekocht te worden.
Diving For Sunken Treasure - Caravan - YouTube
www.youtube.com/watch?v=SwtLwzrXLBA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten