maandag 29 april 2013

Review: Dynamite - Lock 'N Load (Denomination, 2013)(Hardrock)

Begin 2012 werd de Zweedse band Dynamite opgericht, die in de zomer van dat jaar reeds hun eerste digitale EP uitbracht, waarop 4 nummers staan, die ook op hun debuut album "Lock 'N Load" staan.
De band bestaat uit: Mattis - zang en sologitaar, Sebastian - sologitaar, Adam - basgitaar en Jonas - drums en hun muzikale invloeden komen, net als van zovele hedendaagse bands, uit de jaren 70 hardrock.
"Lock 'N Load" bevat 11 nummers, waarvan de eerste "Bullseye" heet en ik de indruk krijg, dat ik naar een nieuwe plaat van AC/DC zit te luisteren en deze energieke rock song wordt in een uptempo gespeeld.
Dan volgt "Stone Heart Rebel", waarin blues invloeden het nummer bepalen en ook nu heb ik het idee idee, dat de Australiërs een nieuwe plaat hebben opgenomen onder een schuilnaam.
De titelsong "Lock 'N Load" is het volgende nummer dat ik te horen krijg, dat swingt als een trein en doet me lichtelijk denken aan "Highway To Hell".(luister naar dit nimmer via de youtube link onder de recensie)
Ook "Work Hard For The Money" wasemt een AC/DC sfeertje uit en deze uptempo hardrock song klinkt lekker in het gehoor en laat me op mijn stoel zitten mee deinen met de muziek.
Daarna hoor ik "Gone Wild" en ook dit nummer wordt in een vrij hoog tempo gespeeld en nodigd uit tot mee bewegen en in "Diamond Vagebond" trekt de band me verder mee de muziek in, want net als de andere nummers is dit pure rock, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten.
De volgende song heet "Wild Wild Woman" en hierin verandert het ritme weinig en houdt de band me in hun greep met hun Aussies rock.
In "Midnight Lady" maakt de band nog steeds muziek in dezelfde stijl en blijven ook het ritme en tempo onveranderd, waardoor ik nog steeds onverstoord blijf mee deinen op de maat van de muziek, maar dat verandert als de band een bluesy nummer speelt, getiteld "Streetfighting Blues" en doordat het tempo van de
muziek een stukje lager ligt, roept het nu ook associaties op met die van Alex Harvey, waar de zang ook wel iets van weg heeft.
Met "Ain't Like You" gaat de band terug naar het vertrouwde swingende ritme en zit ik weer te wippen op mijn stoel en in de laatste song, die "Dynamite" heet, haalt de band alles uit de kast en laat me nogmaals horen een band te zijn, die letterlijk dynamiet in hun muziek heeft.
"Lock 'N Load" is een CD, waar je als hardrock liefhebber niet omheen kan en deze wordt met zoveel energie gespeeld, dat je hem wel geweldig moet vinden.
DYNAMITE - LOCK N' LOAD - YouTube
www.youtube.com/watch?v=UJ-uQQw04CY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten