maandag 8 april 2013

Review: Zolle - Zolle (Supernatural Cat, 2013)(Heavy Rock)

Het Italiaanse duo Stefano - xylofoon en drums en Marcello - gitaren (uit de band Lan of Morkobot), hebben een CD uitgebracht onder de naam Zolle met medewerking van Urlo (uit Ufomammut) aan drie nummers en Roberto Rizzo (uit Quasiviri en Runi) aan één nummer,  die beiden synthesizer spelen. 
De CD bevat 10 nummers en deze werden in 2012 allemaal bijna live opgenomen, met uitzondering van enkele overdubs.
Het openings-nummer heet "Trakthor" zet meteen de toon en dit is een zeer stevig, kort en heftig rock nummer, dat gedomineerd wordt door het gitaargeweld en ondersteund door de drums, dat door gaat in het volgende nummer "Leequame", waarin de band het stevige heftige ritme vast houdt en verder gaat, waar ze gebleven was, om opnieuw de ingeslagen weg te vervolgen met al weer een kort nummer, getiteld: "Forko", dat van hetzelfde laken een pak is.
Daarna volgt "Mayale", waarin de band onveranderd door blijft gaan met het maken van heftige muziek, die weinig variatie kent en ook in "Manjato" verzandt het duo in dit ritme, hoewel er enige lichte verandering merkbaar is en het lijkt of de band iets melodischer speelt.
Ook "Melicow" is een kort nummer en omdat er met het beperkte instrumentarium niet veel mogelijkheden zijn, houdt de band hier opnieuw vast aan hun basisspel.
"Heavy Letam" is net als de rest van de korte nummers een voort borduursel van het eerste nummer en wordt gevolgd door "Weetellah", dat een iets sneller tempo bevat, maar verder gewoon alleen een vervolg is op de rest en is de band terug bij het begin.
In "Trynchatowak" hoor ik de band eindelijk de xylofoon gebruik maken en dat klinkt verrassend en uiterst verfrissend en in het laatste nummer, dat "Moongitruce" heet, hoor ik de band ook nu weer andere geluiden bij hun heftige muziek betrekken en in dit nummer wordt een lichte oosterse sfeer gecreëerd door gebruik van de synthesizer en oosters klinkende drums.
Na de laatste tonen van de CD, heb ik het gevoel, alsof ik in één lange trip heb gezeten, die voor heavy rock liefhebbers uiterst aangenaam zal zijn, maar mij helaas niet heel erg kan bekoren.
ZOLLE - YouTube
www.youtube.com/watch?v=99VizXAWXL4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten