maandag 29 april 2013

Review: Sgt.Sunshine - III (Elektrohasch, 2013)(Hardrock, Psychedelische Rock)

Sgt Sunshine werd in Malmö, Zweden, opgericht en was in eerste instantie een trio, dat bestond uit de in Cuba geboren Eduardo Fernandez - zang en sologitaar, Pär Hallgren - basgitaar en Christian "Kricke" Lundberg - drums.
In deze formatie maakte de band in 2000 enkele demos en in 2003 verscheen hun debuut album met gelijknamige titel.
Hun volgende album "Black Hole" werd in 2006 uitgebracht, waarop de Chileense basgitarist Michael Mino en de Egyptische drummer Robin Rubio te horen waren, die samen met Eduardo de band vormden.
Op hun nieuwe CD, getiteld "III" bestaat Sgt. Sunshine uit: Eduardo Fernadez, Pär Hallgren, Christian Lundberg en Michael Mino.
De CD bevat 10 nummers, waarvan "Zoetrope" de eerste is en hierin hoor ik de band een lekker swingende song spelen, waarvan de muziek verwant is aan die van de jaren 70 bands en in dit nummer maakt de band een uptempo mix van heavy rock en melodische ritmes.
Vervolgens krijg ik "Careless The Tenseblue" te horen en daarin speelt de band een stevige hardrock song, waarin een steeds terugkerend ritme zit, enkele prima tempowisselingen bevat, die het nummer spannend houden en een overschakeling naar een uitstekend rustig stukje melodische hardrock.
Daarna volgt "Golden Dawn", dat in een hogere versnelling gespeeld wordt en dit is een heerlijk klinkende hardrock song met een swingend ritme, die gevolgd wordt door "Marrow Soup", een progressieve heavy rock song, waarin een licht hypnotiserend ritme zit en gitaarspel dat me aan dat van Stefan Koglek (Colour
Haze) doet denken.
Dan hoor ik "When I Was A Dog", een schitterende hardrock song met sterke zeventiger jaren invloeden, die in uptempo gespeeld wordt en swingt als een trein. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Beneath The Song" hoor ik de band een fantastische licht psychedelische hardrock song spelen, waarin ook progressieve rock invloeden voorkomen.
Het volgende nummer heet "In-Thru-Mental" en is, zoals al uit de titel blijkt, een instrumentaal stukje muziek, waarin de band geweldige melodische klanken laat horen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld worden.
Met "Solar Butterfly" laat de band een melodische rock song horen, waarin enkele prima tempowisselingen zitten en in "Holy Mother" speelt de band een schitterende swingende progressieve hardrock song in een vrij hoog tempo.
De band sluit de CD af met "Levin", het kortste nummer van het album, dat nog geen 2 minuten duurt en in een rustig tempo gespeeld wordt, terwijl het licht psychedelisch klinkt en uitstekende samenzang bevat.
"III" van Sgt.Sunshine is een CD, die vol staat met schitterende muziek en er daarom één is, die ik iedereen kan aanraden.
Sgt. Sunshine - When I Was A Dog - YouTube
www.youtube.com/watch?v=7Qp_KEEnGC0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten