maandag 22 april 2013

Review: The Machine & Sungrazer - Split CD (Elektrohasch, 2013)(Stoner, Heavy Rock)

The Machine komt uit Rotterdam, Nederland en bestaat sinds 2007 uit Davy Boogaard - drums, Hans Van Heemst - basgitaar en David Eering - sologitaar en zang.
Verder maakt de band gebruik van andere instrumenten zoals: sitar, darbuku trom, mellotron, percussie en piano.
De split-CD "The Machine & Sungrazer", uit 2013, is de opvolger van "Calmer Than You Are" (Elektrohasch, 2012), "Drie" (2010, Elektrohasch), "Solar Corona" (2009, Nasoni) en "Shadow Of The Machine" (2007, eigen beheer).
Sungrazer ontstond begin 2009 en is een Heavy Rock trio uit Limburg, Nederland en bestaat uit: Rutger Smeets - sologitaar en zang, Sander Haagmans - basgitaar en zang en Hans Mulders - drums.
De band debuteerde via het Duitse Elektrohasch label in 2010 met hun gelijknamige CD "Sungrazer", die in 2012 gevolgd werd door "Mirador" en in 2013 dus door "The Machine & Sungrazer", de split-CD met The Machine.
Op deze CD staan van elk van de bands 3 nummers, waarvan de eerste 3 van The Machine komen.
Het openingsnummer "Awe" is een lang en stevig nummer, waarin de band in het begin een vrij hypnotisch ritme speelt, maar nadat er diverse uitstekende tempowisselingen plaats vinden, wordt het nummer extra spannend en mondt uit in een geweldige heavy rock song.
Vervolgens krijg ik "Not Only" voorgeschoteld, een korte rock song, waarin de band een prima mix maakt van heavy rock en rock & roll en het tempo van de muziek dan ook vrij hoog ligt en de muziek swingt als een trein.
Dan volgt het laatste nummer, dat net als "Awe" bijna 11 minuten duurt en "Slipface" heet.
In deze song speelt de band een lekker swingend heavy rock nummer, waarin een hypnotiserend ritme zit, scheurend gitaarspel, soms in de stijl van Stefan Koglek (Colour Haze) en een prima tempowisseling, waardoor het nummer haast psychedelisch begint te klinken.(luister naar deze song via de youtube link onder
de recensie)
Het eerste nummer dat ik van Sungrazer te horen krijg heet "Dopo" en dit is een 8 minuten durende song, waarin de band in een langzaam tempo een schitterende psychedelische heavy rock song speelt, waarbij de zang me lichtelijk aan die van Jim Morisson doet denken. (luister naar dit nummer via de youtube link onder
de recensie)
Het volgende nummer heet "Yo La Tengo" en dit is een heerlijke licht psychedelische rock song, waarin een hypnotiserend ritme zit, uitstekend gitaarwerk te beluisteren valt, ingetogen zang te horen is en die erg melodisch klinkt.
Met "Flow Through A Good Story", een rustige heavy rock song, waarin enkele goede tempowisselingen zitten, sluit Sungrazer de CD op passende wijze af.
De split-CD "The Machine & Sungrazer" is een fantastisch stuk muziek, waarin de samenwerking van deze 2 geweldige Nederlandse bands optimaal tot zijn recht komt en deze CD is dan ook een dikke aanrader voor liefhebbers van zowel heavy rock als psychedelische rock. Kopen dus!
The Machine-Slipface - YouTube
www.youtube.com/watch?v=n3PtlZD4vQo

Sungrazer-Dopo - YouTube
www.youtube.com/watch?v=ecELx6-3oSQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten