maandag 15 april 2013

Review: Telstar Sound Drone - Comedown (Bad Afro Records, 2013)(Psychedelische Rock)

Telstar Sound Drone uit Fredericia, Denemarken, is in 2007 opgericht onder de naam Les Aprés L'Amour Sonnes door Hans Beck - drums en Mads Saaby - sologitaar, die samen muziek maakten bij een oude educatieve films.
Nadat Sean Jardenbaek - zanger en sologitarist zich bij dit duo voegde, besloot men onder de naam Telstar Sound Drone verder te gaan.
Nadat de band een gelijknamige EP had uitgebracht, leidde dat, in 2009, tot een optreden op het Roskilde Festival.
Daarna leek het er even op, dat de band ten onder zou gaan aan interne problemen, maar die werden opgelost en in het najaar van 2011 bracht de band een 7 inch vinyl single uit via het Bad Afro Records label, getiteld "The Mirror Pieces".
Vervolgens was het wachten op een LP, maar dat zou nog even duren, want zowel Mads als Hans spelen in de band Baby Woodrose en gingen daarmee enkele jaren op tournee.
De gelimiteerde eerste uitgave van de LP, die de bonus CD van het gehele album als extra's bevat en ook als download uitgebracht wordt, is in het voorjaar van 2013 verkrijgbaar en wordt vooraf gegaan door de single "Satellited", die eveneens op het album staat.
Op de plaat spelen enkele gastmuzikanten mee: Hobbitten uit Spids Nogenhat - sologitaar, Christian Norup uit Highway Child - basgitaar en Kare Joensen uit Baby Woodrose - basgitaar.
De CD "Comedown" bevat 7 songs, waarvan "Through The Back Of Your Head" de eerste is en dit laat me meteen weten, hier met een band te maken te hebben, die psychedelische rock speelt.
Het nummer begint sterk psychedelisch, waarbij het tempo niet al te hoog ligt en invloeden van de muziek uit de jaren 70 en van Baby Woodrose bevat.
Daarna volgt de single "Satellited" en hierin is het tempo een stuk sneller en bevat een aangenaam dansbaar ritme, waardoor de muziek net iets extra's krijgt.(luister naar deze song via de youtube link onder de recensie)
Vervolgens hoor ik "Feels Like A Ride", dat weer zo'n fantastische psychedelische rock song is, die in een traag tempo gespeeld wordt en over gaat in "Now See How", eveneens een geweldige psychedelische rock song, die in een langzaam tempo gespeeld wordt, waarmee de band me in een licht trance brengt.
In "Evaporation" gaat de band in een hogere versnelling en speelt een uitstekende psychedelische rock song, waar invloeden van The Stooges en garagerock in zitten en een verrassende tempowisseling en dit nummer klinkt dan ook waanzinnig goed.
"Lost Our Love" vind ik lichtelijk commerciël klinken, maar door het psychedelische geluid en de speciale effecten hierin is dit toch een schitterende song.
Als laatste nummer hoor ik "Cabin Fever", dat experimenteel psychedelisch begint, waarna het over gaat in een fantastische psychedelische song, die een licht hypnotisch effect op me heeft en, net als de meeste nummers, in een langzaam tempo gespeeld wordt.
De LP/CD "Comedown" is een geweldig psychedelisch album, dat je gewoon niet mag missen. Verplichte kost dus!
Telstar Sound Drone - Satellited - YouTube
www.youtube.com/watch?v=gRZgb4-5eBU...be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten