maandag 29 april 2013

Review: Lumiere Brother - Twenty One (Inner Ear, 2013)(Pop)

Lumiere Brother, uit Athene, die sinds 2007 onder deze naam muziek maakt, is het solo project van de Griek Thanasis Hristodoulou, oprichter van de indie band Serpentine, maar hij was eerder bekend onder de naam Victor Lazlo.
"Twenty One", waarop 11 nummers staan, maar op de CD en digitale download staan er 12, is zijn tweede album en de opvolger van "Fiction" uit 2009, dat via het Archangel label verscheen.
De titel 21 is tweeledig bedoeld, enerzijds als het materialistische voor het lucky 21 spel en anderzijds als het spirituele voor de mythische 21 gram, die de menselijke ziel weegt.
De CD start met "A Sign On Your Back", dat begint met een soort film-achtig ritme en in een vrij hoog tempo gespeeld wordt met daarbij invloeden uit de jaren 60 en een uitstekende zang.
Vervolgens krijg ik "Beauty And The List" te horen, een heerlijke song, waarin tachtiger jaren invloeden te bekennen zijn, maar ook de nostalgie naar de jaren 60 is hier weer hoorbaar.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Behind You", een rustige pop song, waarin opnieuw de hang naar 60er jaren muziek naar voren komt en door orkestrale begeleiding is dit een schitterende song geworden.
Dan hoor ik "Compas", een uptempo pop song met een uitstekend dansbaar ritme en deze wordt gevolgd door "Between The Lines", een lekker in het gehoor klinkende pop song, waarvan het ritme gemiddeld te noemen is.
In "Memory Fight" luister ik naar een rustig stuk piano spel, dat samen met de ingetogen zang zorgt voor een uitstekend stukje pop muziek en in "Home" hoor ik een opgewekte pop song, waarin 80er jaren new wave invloeden zitten.
Ook in "Twenty One" hoor ik die invloeden, waarbij het ritme erg goed dansbaar is en "You And Your Golden Clock" is een een prima swingende pop song.
Met "Somewhere In Berlin" speelt Lumiere Brother een lekker dansbare swingende pop song, waarin ook nu weer 80er jaren invloeden te ontdekken zijn.
De volgende song heet "White Walls" en dit is een rustige pop song, waarop Thanasis zichzelf op piano begeleidt en daarmee de LP afsluit.
DE CD en digitale download hebben echter nog een nummer extra, getiteld "Who Will Guide You?", een geweldige pop song met aanstekelijk ritme en erg goed dansbaar tempo, waarop het moeilijk is stil op mijn stoel te blijven zitten.
"Twenty One" is een heerlijke CD, die erg aangenaam is om naar te luisteren en om op te dansen en daarvoor een aanrader voor iedere pop liefhebber.

Lumiere Brother - Beauty And The List - YouTube
www.youtube.com/watch?v=uGUx4h5N65M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten