maandag 5 augustus 2013

Review: Bronco Bullfrog - Clarifoil / Never Been To California (State Records, 2013) (Beat)

Broco Bullfrog werd in 1996 opgericht door Mike Poulson - zang en sologitaar, Louis Wiggett - basgitaar en zang en Andy Morten - drums en zang.
De bandleden komen uit Leicester en Londen en zijn muzikaal heel erg beïnvloed door bands als The Beatles, The Who The Hollies, The Raspberries, The Beach Boys, Big Star en andere zestiger jaren groepen.
De bandnaam werd van een obscure laat 60-er jaren film gehaald, waarna de band tussen 1996 en 1998 te Leicester hun muziek begon op te nemen, die in 1998 door het Twist Records label werd uitgebracht als hun debuut album met gelijknamige titel, gevolgd in 2000 door "Seventhirtyeight", dat via het zelfde label verscheen.
Het Spaanse Mushroom Pillow Records label bracht vervolgens hun debuut album in 2000 opnieuw uit en in 2002 verscheen het album "The Sidelong Glances Of A Pigeon Kicker", eveneens via Mushroom Pillow.
In 2004 stopte de band er mee, maar in 2011 kwamen de bandleden weer samen en bliezen Bronco Bullfrog nieuwe adem in en dat resulteerde in hun nieuwe single.
De A-kant "Clarifoil" is een lekker klinkende beat song, die in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn en laat me, na het nummer enkele keren beluisterd te hebben, verlangen om met de band mee te zingen.
Ook de B-kant "Never Been To California", eveneens een naar zestiger jaren muziek klinkende song, is een meezinger en hierbij is het haast onmogelijk om niet in beweging te komen.
Bronco Bullfrog is helemaal terug met deze single en dat is voor de fans van zestiger jaren muziek een uitgelezen kans om kennis te maken met de muziek van  deze fantastische band; een aanrader dus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten