maandag 19 augustus 2013

Review: The Space Agency - Bombay Potatoes / Purple Power (Market Square Records, 2013) (Surf, Beat)

Multi-instrumentalist Simon Jones begon in 1990 met het opnemen van psychedelische songs en instrumentale nummers met de band Vibrasonic en nadat hij 2 albums en verscheidene singles had uitgebracht en met gitaar legendes Dick Dale en Link Wray had opgetreden, stopte hij met Vibrasonic en richtte hij in 2002 de band The Space Agency op.
Samen met zijn Japanse vrouw Hiromi Fukuzawa - slaggitaar, basgitaar en bariton gitaar en (Welshman) Andrew Bowler - drums vormt hij de band, die uit Hove, Sussex, Engeland komt en uitsluitend instrumentale nummers speelt.
De band bracht zijn eerste CD, getiteld "1st Album" in 2003 uit, gevolgd door "Galactic Vibrations" in 2004 en "Kaleidoscopic Sounds" in 2005, die allen via het Tremlo Records label verschenen, waarna dit zelfde label in 2012 de compilatie CD "Galactic Guitars, The Best Of The Space Agency" uitbracht.
De 7" vinyl single "Bombay Potatoes" / "Purple Power", die in een zeer gelimiteerde hand genummerde oplage van 300 stuks wordt uitgebracht, is hun debuut op het Engelse Market Square Records label.
De A-kant "Bombay Potatoes" is een schitterend psychedelisch instrumentaal stukje beat muziek, waarin uitstekend sitar spel te beluisteren is en me terug naar de jaren 60 laat verlangen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Purple Power" brengt de band me verder terug in de tijd met een heerlijk surf nummer, dat in de stijl van The Chantays gespeeld wordt, maar ook sterk beïnvloed is door de surf muziek van Dick Dale en The Surfaris.
The Space Agency heeft met deze single een geweldig stuk muziek afgeleverd en mijn verlangen naar hun nieuwe CD, waarvoor de opnamen al aan de gang zijn, sterk aangewakkerd.
The Space Agency - Bombay Potatoes - YouTube
www.youtube.com/watch?v=hn59VtSz7ic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten