maandag 11 september 2017

Review: Uncle Acid And The Deadbeats - Vol.1 (Rise Above Records, 2017) (Psychedelische Rock)

De band Uncle Acid & The Deadbeats, die in 2009 werd opgericht, komt uit Cambridge, Engeland en bestaat uit: Kevin (K.R.) Starrs (ook wel bekend als Uncle Acid) - zang, sologitaar en orgel, Yotam Rubinger - slaggitaar en zang, Itamar Rubinger - drums en Dean Millar - basgitaar.
Muzikaal is de band sterk beïnvloed door de muziek van bands als The Beatles, Black Sabbath, Alice Cooper, Blue Cheer, Blue Öyster Cult, MC5 en The Stooges en de naam Uncle Acid werd bedacht door Rusty Day, die de zanger van  de band Cactus was en later de band Uncle Acid And The Permanent Damage Band oprichtte.
Het debuut album van Uncle Acid & The Deadbeats, "Volume 1", verscheen in 2010 en werd in 2012 gevolgd door "Blood Lust" en in 2013 door "Mind Control".
Ook verschenen er diverse singles zoals: "Poison Apple" (2013), "Mind Crawler" (2013), "Runaway Girls" (2014) en "Waiting for Blood" (2015) plus "Christmas Killer", die onder de bandnaam Sharon Tate Experience werd uitgebracht en op het verzamelalbum "Something In The Water - A Rise Above Compilation" uit 2013 verscheen het nummer "Down To The Fire".
Het album "The Night Creeper" werd begin 2015 in de Toe Rag Studio's onder leiding van Liam Watson (White Stripes, Tame Impala, Electric Wizard) opgenomen en bevat 10 nummers.
Het Rise Above Records label brengt 13 oktober 2017 het debuut album "Vol.1" van de band opnieuw uit, nadat het op vrijdag 13 februari 2010 (precies 40 jaar
na Black Sabbath's debuut album) in een zeer beperkte oplage van 30 stuks op CD-R was verschenen.
"Vol.1", dat 8 nummers bevat, verschijnt op 180 gram, zowel op rood als op wit vinyl en bevat een boekje en tevens wordt het album op CD uitgebracht.

De plaat start met "Crystal Spiders", waarin ik een lekker swingende rock song te horen krijg, die een hypnotiserend ritme bevat, waardoor ik meteen in de ban van de muziek kom.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna zet de band me "Witches Garden" voor en speelt Uncle Acid And The Deadbeats een mix van een nummer in de stijl van Black Sabbath en psychedelische progressieve rock, waarna "Dead Eyes Of London" volgt en ik een swingende rock song voorgeschoteld krijg, die in een vrij hoog tempo mijn gehoorgang wordt binnen komt.
Dan hoor ik "Lonely And Strange", een fantastische mix van progressieve rock, hardrock en melodische rock, die gevolgd wordt door "Vampire Circus", waarin invloeden van de muziek van The Beatles en Bigelf hoorbaar zijn en ik een schitterende licht psychedelische rock song voorgeschoteld krijg, die een aangenaam
ritme heeft.
In "Do What Your Love Tells You" schotelt de band me een stevige rock song voor, die iets over de helft van het nummer van tempo en ritme verandert en in een
swingend stuk muziek over gaat, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "I Don't Know" laat de band me genieten van een lekker in het gehoor klinkende swingende rock song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en in "Wind Up Toys" zet de band me nogmaals een geweldige, vrij snelle, swingende rock song voor, om tegen het einde in een rustig tempo te worden uit gespeeld en ook in dit nummer lijkt de zang sterk op die van Damon Fox van Bigelf.

"Vol.1" van Uncle Acid And The Deadbeats is een fantastische plaat, die ik elke liefhebber van hardrock en progressieve rock ten zeerste kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten