zondag 5 mei 2019

Review: Mordecai Smyth - Set The Controls For The Heart Of The Sun (Mega Dodo Records, 2019) (Psychedelische Rock)

Mordecai Smyth uit Reading, Engeland, maakte in 2011 het nummer "Big Hit" en bracht dit via een download uit, waarna dit nummer tegelijk op de gelimiteerde LP "Sticky Tape & Rust" verscheen, die in een oplage van 250 stuks op 180 gram rood vinyl geperst werd en vergezeld ging van ansichtkaarten en een gratis download.
Daarna bracht hij in 2013 de gelimiteerde 7" paars gespetterde single "Georgina Jones" uit in een oplage van 250 stuks en tegelijk verscheen de 7" EP "Dial M For Mordecai", die, eveneens in een oplage van 250 stuks, op oranje vinyl verscheen, waarbij via een download CD een extra nummer te beluisteren is (beiden verschenen via Mega Dodo Records).
Ook bracht hij, in 2014, samen met Icarus Peel de gelimiteerde 10" vinyl LP "Barnburner" uit, waarbij elk van de twee artiesten 3 nummers speelt, terwijl de LP op blauw vinyl in een oplage van 250 stuks geperst werd, waarvan de eerste 100 vergezeld gingen van een A3 kleuren poster + sticker.
Zijn album "The Mayor Of Toytown Is Dead" verscheen eind september 2017 in een beperkte oplage van 250 stuks op 180 gram vinyl in een klaphoes, waarvan het artwork door Martin Simmonds is gedaan en bevat een download kaart, terwijl de eerste 100 exemplaren van de LP vergezeld gingen van een A3 poster plus Georgina Jones' 7" vinyl single en "Dial M For Mordecai" 7" EP op oranje vinyl.

Terwijl iedereen een dik betaalde single voor Record Store Day uitbrengt, deed Mordecai Smyth juist het  tegenovergestelde.
Hij gaf namelijk op 13 april 2019 een gratis download aan elke muziek liefhebber weg via Mega Dodo Records.
Het is de 6 minuten durende uitvoering van het Pink Floyd nummer "Set The Controls For The Heart Of The Sun".

Hierin laat hij me genieten van een fantastische uitvoering van dit nummer, dat in een licht hypnotiserend ritme gespeeld wordt, geweldig gitaarspel bevat en niet onder doet voor het origineel.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)

"Set The Controls For The Heart Of The Sun" van Mordecai Smyth heeft me even terug in de tijd gebracht en dit schitterende nummer is naar mijn mening verplichte kost voor iedere liefhebber van psychedelische muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten