zaterdag 25 mei 2019

Review: The Shadracks - Tranquil Salvation (Damaged Goods Records, 2019) (Punk)

The Shadracks is een band uit Margate, Engeland, die halverwege 2017 werd opgericht en bestaat uit: Huddie Shadrack - zang en sologitaar, Elle Meshack - basgitaar en Ellisa Abednego - drums.
De bandleden besloten na 2 keer repeteren, dat het tijd was om hun debuut LP uit te brengen en deze verscheen op 20 juli 2018 via Damaged Goods Records in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl.
Op 21 juni 2019 verschijnt hun 7" single "Tranquil Salvation"/ "Count To Ten"/ "Walking On My Grave" via dit label in een beperkte oplage van 300 stuks, waarvan er 200 op zwart en 100 op rood vinyl geperst zijn

In "Tranquil Salvation" speelt de band een uitstekende swingende uptempo punkrock song met eind jaren 70 invloeden, waarbij stil zitten niet mogelijk is en in het eerste nummer van kant B, "Count To Ten", brengt The Shadracks een geweldige mix van punk en garagerock ten gehore, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.
Het laatste nummer van de single, "Walking On My Grave", is weer zo'n fantastische swingende rock song, die me in beweging brengt en terug voert naar eind jaren 70.

"Tranquil Salvation" van The Shadracks bevat 3 schitterende punk songs, waarmee de band me van begin tot eind in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan iedere punk liefhebber deze single dan ook volledig aanraden.
Sorry, nog geen video beschikbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten